'Metal Fırtına' Ukrayna'yı vurdu!

Bordo-mavili takım, UEFA Avrupa Ligi’nde karşılaştığı Metalist Kharkiv önünde Constant’ın nefis kafasıyla üstünlüğü yakaladı. Ev sahibi ekip Gomenyuk ile eşitliği sağladı. 90+4’te ilk maçına çıkan Papadopoulos zafere imza attı

'Metal Fırtına' Ukrayna'yı vurdu!

Gruptaki ilk maçında Metalist Kharkiv'e konuk olan bordo mavililer rakibini son saniyede Papadopoulos'tan gelen golle yıktı. Orta alanda üstünlük arayışıyla başlayan iki takımdan Trabzonspor daha istekli ve baskılı oyunuyla rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi.

25. dakikada Trabzonspor, bu bölüme kadar temposuz ve pozisyonsuz geçen karşılaşmada duran toptan golü buldu. Sefa Yılmaz'ın soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Constant, yere doğru yaptığı kafa vuruşuyla topu kaleci Goryainov'un sol tarafından filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

37. dakikada Bolbat'ın ara pasında yakın mesafede savunmanın arkasında topla buluşan Kobin, dengesini kaybedip etkili bir vuruş yapamayınca, kaleci Onur Recep Kıvrak, meşin yuvarlağı rahatlıkla kontrol etti. 39. dakikada Xavier'in pasında, ceza alanının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Villagra'nın sert şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak, yatarak topa sahip oldu.

40. dakikada Bolbat'ın pasında, Xavier'in ceza alanı çizgisi yakınından plase vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak sol direk dibinden yatarak topu güçlükle kornere gönderdi.

45+1. dakikada Jaja'nın soldan kullandığı serbest atışta, Homenyuk kafa ile topu içeriye doğru çıkardı. Yakın mesafeden Kobin'in kafa vuruşunda, savunmaya da çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarı ilk yarıya oranla daha düşük bir tempoyla başlasa da ev sahibi ekip beraberlik golü için yavaş yavaş baskısını arttırmaya başladı.

61. dakikada sağdan gelişen atakta arka direğe açılann orta kale ağzında top bekleyen Gomeniuk'a çevrildi. Gomeniuk topun gelişine yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşuyla skora denge getirdi. Ev sahibi ekip galibiyet golü bulmak için yüklendikçe geriye çekilen Trabzonspor, uzun toplarla defansta geçici çözümler üretince uzaklaştırılan her top tehlikeli atak olarak yeniden tehdit oluşturdu. Yapılan oyuncu değişikliklerinin ardından oyun anlamında biraz toparlanan Trabzonspor Yatabare ile bir de önemli fırsat yakaladı ancak değerlendiremedi.

Dakikalar 90+4'ü gösterirken Constant'ın kullandığı serbest vuruşta kafalardan seken top kale ağzında bulunan Papadopoulos'un önünde kaldı. Yunan oyuncu yaptığı altın vuruşla topu ağlara gönderdi ve Trabzonspor Avrupa Ligi'ne 3 puanla başladı.