1 dolar sezonu açıldı, döviz büroları stoğa başladı!

Piyasadaki 1 dolarlar hızla dolaşımdan çekilip stoklara atılmaya başlandı. Sebebi ise bir seferde 30 tane alan gösteriş ve bahşiş meraklısı 1 dolarcılar!

1 dolar sezonu açıldı, döviz büroları stoğa başladı!
1 doların fiyatının en küçük yerli kağıt para olan 5 TL'den daha az olması döviz büfelerini harekete geçirdi. 1 doları bulan büfe bu parayı stoğa atıyor. Sebebi ise hızlanan düğün sezonu.

Türk lirası bazında en düşük kağıt parasının 5 lirası olması düğün yapacak vatandaşları bahşiş masrafları ve gösteriş masraflarının karşılanması için miktarı daha az olan 1 dolara yöneltiyor.

1 dolar kaç TL?
Düğün mevsimine az bir süre kala 1 dolarları stoklayan dövizciler, sattıkları dövizleri düğün mevsiminden sonra geri aldıklarını söyledi.

1 dolar sezonu açıldı, döviz büroları stoğa başladı! - Resim : 1
Düğün sezonu bitince 1 dolarla geri dönüyor!
1 dolarların düğün mevsiminde hemen tükendiğini belirten döviz bürosu satış temsilcisi Fatih Sultan Kutlu, şunları söyledi:
"Yaz aylarının başlamasıyla birlikte düğün yapacak vatandaşlar dağıtacakları para zarflarının içerisine koymak ve para serpiştirmek için ucuz kağıt para ihtiyacı duyuyor. 1 doların 5 Türk lirasından daha düşük miktarda olmasından dolayı düğün yapacak vatandaşlar bu 1 dolarlara yöneliyor.
Düğün mevsiminin gelmesiyle birlikte piyasadaki 1 dolarları elimizden geldiğince ayarlamaya çalıştık. Stoklarımızda yeterince 1 dolar bulunduruyoruz. Düğün yapacak vatandaşlar bütçelerine göre bu dolarlara rağbet gösteriyor.
Genelde 20-30 tane 1 dolar alıyorlar. Bu 1 doları düğünde takı takmak, bahşiş vermek, gelin ve damadın üzerine serpmek için gösteriş amacıyla kullanıyorlar. Düğün sezonun kapanışında ise vermiş olduğumuz bütün 1 dolarlar tekrar kasalarımıza geliyor.
Düğün sahiplerinin aldığı bu 1 dolarları düğünlerde alan vatandaşlar getirip tekrardan Türk lirası ile değiştiriyor. Şu anda 1 dolar 2 lira 90 kuruştan satılıyor."