100 bin kişi hâlâ boşta

İŞKUR, Nisan ayında 176 bin iş ilanına çıktı. Sadece 70 bin kişi yerleştirildi, 100 bin iş hâlâ boşta. İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı, 'İş var. Çalışmak isteyen herkesi bekliyoruz' dedi

100 bin kişi hâlâ boşta

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işe yerleştirecek eleman bulamıyor. Kurum, sadece Nisan ayında 100 bin açık işe yerleştirme yapamadığını açıkladı.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, iş arayan veya işini beğenmeyen vatandaşları İŞKUR'a davet ederek, başvuru yapan işsizlere birçok tekliflerinin olacağını söyledi. Sadece Nisan'da 176 bin eleman aradıklarını kaydeden Yazıcı, "Bunun 70 binini karşıladık. 100 bin hâlâ boşta. Kısacası iş var. Çalışmak isteyen herkesi İŞKUR'a bekliyoruz" dedi.

Eleman bulamamalarının nedenini işverene sorduklarını dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti: "Temel sorun olarak yarıdan fazlası mesleksizliği gösterdi. Bunu yüzde 25'lerde ücret, yüzde 20'lerde de çalışma şartlarının beğenilmemesi izledi. İşin ilginci karşılanamayan iş grupları arasında beden işçileri de bulunuyor. Genelde en çok güvenlik, satış danışmanı ve büro memuru gibi alanlarda ihtiyaç var. Nisan ayına göre, en çok açık satış danışmanı, güvenlik personeli ve garsonlarda."

KAYNAK: TAKVİM