140 milyon dolarlık gemide onun ismi var

Dünyanın ikinci en büyük konteyner operatörü MSC’nin veliahtı Diego Aponte ile evlenen Ela Soyuer’in kızı Maya’nın adı geçtiğimiz günlerde suya indirilen 140 milyon dolarlık gemiye verildi

140 milyon dolarlık gemide onun ismi var

Ela Soyuer, İsviçre’de üniversitede okurken Diego Aponte ile tanıştı. Türk işadamı Ahmet Soyuer’in kızı olan Ela, bir süre sonra dünyanın ikinci en büyük konteyner operatörü Mediterranean Shipping Company (MSC)’in veliahtı Diego Aponte ile evlendi. Bu evlilikten ise 3 çocukları dünyaya geldi: “Asya, Oscar, Maya.”

MSC ve Soyuer ailesi, geçtiğimiz günlerde ortak yatırımları olan konteyner limanını Tekirdağ’da hizmete açtı. 500 milyon dolar yatırım ile kurulan limana, büyük torunları Asya’nın adını verdiler. Diğer torunları Maya’nın ismini ise Güney Kore’de yaptırdıkları 140 milyon dolarlık konteyner gemisine verdiler. 26 Eylül tarihinde Antwerp Limanı’ndan düzenlenen tören 396 metre boyunda ve 59 metre genişliğinde geminin açılış töreni yapıldı. Törende Maya ve annesi birlikte kurdela keserken geminin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
140 milyon dolarlık gemide onun ismi var - Resim: 1
Dev filo

İsviçre Cenevre’de 1970 yılında kurulan Mediterranean Shipping Company (MSC), konvansiyonel gemi operatörlüğüyle başladığı yolculuğunu, günümüzde dünyanın en önde gelen deniz taşıma şirketlerinden biri olarak sürdürmekte. 480 ofis ve 54 bin çalışanı olan şirketin 465 konteyner gemisi bulunuyor. Dünya çapında işletmesini yaptığı terminallerin yanı sıra, erişim sunduğu 315 terminal ile 6 kıtada 200 rotasyon üzerinden, lider küresel taşımacılık anlayışıyla hizmet veriyor.

Asya’nın ismi verildi

Soyuer ailesi ve Aponte ailesinin ortaklığıyla geçen ay hizmete giren Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ise 3. büyük limanı olan ASYAPORT’un ismi de Türk gelinin kızı Asya’dan geliyor.