50 bin metrekare yer istediler

Habertük'ten Serpil Yılmaz Koç Holdgin'in Güneydoğu'ya yönelik hedeflerini köşesine taşıdı

50 bin metrekare yer istediler

. İşte Serpil Yılmaz'ın köşe yazısında Koç Holding ile ilgili bölüm

Güneydoğu’da beyaz eşya fabrikası kurmak isteyen Arçelik, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Mardin’de kendine yer arıyor. Son olarak Diyarbakır OSB’yi ziyaret eden Arçelik’in üst düzey yöneticileri 50 bin metrekarelik bir arazi istedi. Yatırım kararı kesin, il henüz belli değil.

Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde “çözüm süreci” açıklaması yapmak üzere hükümet kanadı ile bir araya gelen HDP’nin İmralı heyeti sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ağzından çıkan her cümle, toplumun tüm katmanları gibi iş dünyası için de kritik önem taşıyor. Abdullah Öcalan’ın demokratik siyaset talebinin 10 maddelik yol haritası içinde yer alan “sosyo ekonomik boyut”, ilk olarak Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) karşılık buldu.

50 BİN METREKARELİK YER TALEP ETTİLER
Açıklamanın yapılmasından yalnızca 4 saat sonra OSB Müteşebbis Heyeti, Diyarbakır’a büyük yatırımların çekilmesini sağlayacak bir strateji belirlemek üzere toplandı. Bu toplantının en heyecanlı bölümü, Şubat 2015’in ilk haftasında Koç Grubu şirketlerinden Arçelik’in Diyarbakır OSB’ye yaptığı ziyaretin değerlendirilmesiydi.

Kurulu Üyesi ve Bistex Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Oğurlu, Güneydoğu illerinden birinde fabrika kurmak için harekete geçen Arçelik yetkililerinin Diyarbakır OSB’ye yaptıkları ziyaret hakkında şunları söylüyor:
“Arçelik’in üst düzey yöneticileri ve OSB yönetiminden 4 arkadaşımızla birlikte bir toplantı yaptık. Diyarbakır OSB’de 50 bin metrekarelik bir alan talep ediyorlar. Burada çamaşır, bulaşık makinesi gibi dayanıklı tüketim malları üretmeyi düşünüyorlar. Ortadoğu’ya ihracat amacı da taşıyan fabrika için Diyarbakır’ın sanayi kültürü ve üretim şartlarının; Şanlıurfa, Batman ve Mardin’e göre avantajlarını sıraladık. Yatırım yeri olarak Diyarbakır’ı seçmeleri için tüm yerel gücümüzle destek vermeye hazırız. Koç’un Diyarbakır’a yatırım yapması bölge için çok önemli.”

Konuk heyete; istihdam ve güvenlik konuları hakkında bilgilendirme yaptıklarını da ekleyen Oğurlu, “Diyarbakır’da sanayici tehdit altında olmadı. Vali ve belediye başkanı ortak hareket ediyor, bizi koruyorlar” diyor.
Koç Grubu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin daveti üzerine Erbil’e Divan Oteli’ni açmıştı. Cizre ve Diyarbakır da Divan Oteli zincirine eklenecek.
Yazının ayrıntısı için tıklayınız