50 milyon turistle 50 milyar dolarlık gelir

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, turizm hedeflerinden bahsetti.

50 milyon turistle 50 milyar dolarlık gelir

Dünya Turizm Forumu'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye Turizmi hakkında bilgiler verdi. Ortalama ömrün her geçen gün artacağına dikkat çeken Şimşek, şu açıklamalarda bulundu:

2023 itibariyle 50 milyon turistle 50 milyar dolarlık gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Sağlık turizminde çok rekabetçi fiyatlarla var.Türk sağlık bakım sektörünün gelecek yıllarda çok önemli bir ihracat kalemi olacak.

Şimşek, turizm sektöründen umudu kesmediklerini ve geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Terör olayları ve yaşanana gerginliklerin çok da etkilemediğini dile getiren Şimşek, 2016'da 25,3 milyon yabancı turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bu terör korkusunun insanları durduracağını düşünmüyorum. Belki kısa vadede etkileyebilir ama biz bu korkunun üzerinden geleceğiz. Türkiye'nin çok gelişmiş, ileri düzeyli tesisleri var. Turizm altyapımız birinci sınıf. Turistlere hizmet veren insanlar çok iyi eğitimli. Tesisler de bu insanlar da hala duruyor." dedi.

AR-GE'Yİ ÖNCELENDİRMEK ZORUNDAYIZ

Ülkede 3 milyon da mültecinin bulunduğunu anımsatan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin yaşadığı bu zor döneme rağmen insanların orta ve uzun vadede Türkiye'nin geleceğine inandığını da belirtti. Şimşek,şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye ortanın üstü düzeyinde gelir seviyesine sahip bir ülke ve satın alma gücü paritesinde kişi başına gelirimiz 21 bin dolar. Bu durumda olan 7'den fazla ülke yok. 80 milyonun üzerinde nüfusu olup da ortanın üstü gelire sahip olan 7'den fazla ülke yok.

Bu durum da Türk piyasasını oldukça cazip ve kayda değer büyüklükte bir pazar haline getiriyor. Çalışan nüfusun oranı yüzde 1,7 artmakta. Neredeyse bu AB'nin 28 ülkesinde yüzde sıfır gibi. Yani bu da önümüzdeki günlerde Türkiye'nin büyüme performansının, büyümesinin yakalamak istediğimiz ülkelerden daha hızlı olacağını gösteriyor.

Verimliliği artırmak, Ar-Ge'yi öncelendirmek zorundayız. Önümüzdeki günlerde Türkiye cazip bir destinasyon olacak. Sadece turistler için değil global şirketler için de. Biz açıklığa inanıyoruz. Hala global entegrasyonu destekliyoruz. Bu yüzde AB ile görüşüyoruz.