Ahmet Arslan: VPN kullananı fişlemiyoruz suç için kullanımı önlüyoruz

Bütçe görüşmelerinde soruları yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Arslan, VPN kullananları fişlemediklerini, sadece teröre yönelik kullanımların kısıtlanmasına yönelik tedbir aldıklarını söyledi. Arslan, gerekçeyi ulusal güvenlik olarak gösterdi

Ahmet Arslan: VPN kullananı fişlemiyoruz suç için kullanımı önlüyoruz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sosyal medyaya ve video paylaşım sitelerine erişimi sınırlayan kararlara yönelik eleştirilere, “Ulusal güvenlik ve kamu güvenliği gerekçesiyle zaman zaman geçici tedbirlere başvurulabiliyor” sözleriyle yanıt verdi.

Arslan, Türkiye’de kısıtlanan siteye, yurtdışı bağlantı ile girilmesini sağlayan VPN’i kullananların fişlenmesinin söz konusu olmadığını kaydederken, “VPN’in sadece terör gibi amaçlarla kullanımlarının kısıtlanmasına yönelik bir tedbir uyguluyoruz” diye konuştu. Bakanlığının Meclis’teki bütçe görüşmelerinde konuşan Arslan, 8-14 Temmuz haftasında 183 adet siber saldırı olduğunu, daha sonraki dönemlerde 2.5 kat artışın söz konusu olduğunu belirtti.

YOLCU GARANTİLİ PROJELER

Arslan, şu ana kadar 7 havacılık projesinde yolcu garantisi verildiğini belirterek şöyle devam etti: “Bu garantilerin bütün projelerdeki toplam miktarı 93 milyon yolcu. Buna karşılık, devletten firmalara bugüne kadar toplam 40 milyon Euro para ödenmiş. Garanti üzeri gerçekleşen yolcu sayıları nedeniyle de 411 milyon Euro gelir elde etmişiz.”

YATIRIMLARDA KUR SIKINTISI YAŞANMIYOR

Arslan, kurdaki artışın büyük projeleri etkilemediğini belirterek “Gelir ve tarife kalemlerinin büyük kısmını özellikle Euro bazlı yaptık, krediler Euro bazlı, üçüncü havalimanı da böyle. Kurlarla ilgili bir sıkıntı yok” dedi.

‘TT DEVLETE DÖNECEĞİ İÇİN TAKİPTEYİZ’

Türk Telekom’un (TT) ortağı Oger Telekom’un borçlarına yönelik sorular üzerine Arslan, “Bu konu, Oger’in kendi meselesi, Telekom’un değil. TT’nin işleyişini ve mali durumunu etkilemiyor. TT’nin kredibilitesi ve mali durumu kuvvetli. Buna rağmen ortakların kendi borçlarının ileride sorun yaratmaması amacıyla adımları yakından takip ediyoruz. 10 yıl sonra devlete dönecek. Menfaatlerini korumak adına biz her türlü takibi, işi ve işlemi yapıyoruz ve yapacağız” dedi.

Kaynak:Habertürk