Akıllı telefon kılıfları yüzünden telefonunuz bozulabilir

Aşırı ısınma problemi olan iphone, Samsung gibi akıllı telefonların çoğunda ana problem telefon kılıfları olabilir

Akıllı telefon kılıfları yüzünden telefonunuz bozulabilir
Telefonum falz ısınıyor şikayetleri sıcakların artmasıyla birlikte zirve noktasına ulaştı. Peki akıllı telefonların aşırı ısınmasının sebebi ne olabilir? Cep telefonlarının aşırı ısınması nasıl önlenir?

Cepkask A.Ş Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, cep telefonlarının sıcaklardan korunması gerektiğini belirterek, "Sık sık 'Cep telefonum haddinden fazla ısınıyor', 'Kendi kendine kapandı, ekranım donuyor' gibi şikâyetleri duyarız. Bu şikâyetlerin önemli bir bölümünün yüksek ısı sebebiyle gerçekleşme ihtimali oldukça yüksektir" dedi.
Uzmanlar sıcak havalardan hem kendimizi hem de cep telefonlarımızı korumamız gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Sıcak havaların cep telefonlarını da tehdit ettiğini belirten Gülgeç, cep telefonlarının sıcaklarda patlamaması için tavsiyelerde bulundu.
CEP TELEFONUNUZ FAZLA ISINIYORSA SEBEBİ KILIFTIR
Cep telefonlarının sık sık ısınmasının en büyük sebebinin kullanılan telefon kılıfı olduğunu belirten Gülgeç, "Devamlı yüksek ısıya maruz kalan ve sentetik hammadde ile imal edilmiş cep telefonlarının ana kartları bu ısı sebebiyle rahatlıkla deforme olabilir. Yüksek ısıya maruz kalan ve korunaklı kılıf sebebiyle kendini soğutamayan cep telefonunda zamanla deformasyonlar başlayabilir, ana kart ve pil üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Bu olumsuz etkinin uzun süre sürmesi durumunda cep telefonunun pili patlayabilir veya yanabilir" diye konuştu.

iPhone aşırı ısınma sorunu

TELEFONUN ISINMASINI NASIL ENGELLERSİNİZ?
Telefonlardaki uygulamaların, cep telefonunun yükünü haddinden fazla artırdığını bu durumunda cep telefonları üzerinde olumsuz etki yaptığını söyleyen Tayfun Gülgeç, cep telefonlarına yük bindiren gereksiz uygulamaları ihtiyaç dışındaysa kapatmanın cep telefonunun mümkün olduğunca havalandırılmasını sağlamak için çok önemli olduğunu ifade etti.

Samsung Galaxy S4 aşırı ısınma sorunu
TELEFONUNUZUN PİLİ VE ŞARJ ADAPTÖRÜ ORİJİNAL OLSUN
Orijinal olmayan pillerin ve kulaklıkların da cep telefonunda patlamalara neden olabileceğini vurgulayan Gülgeç şunları kaydetti:
"Bu gibi patlamalarda ve yangınlarda orijinal olmayan piller ön sırayı almaktadır. Ancak sadece yan sanayi piller değil, orijinal olmayan nerede hangi şartlarda ve hangi kalitede malzemeler ile üretildiği belli olmayan yan sanayi şarj adaptörleri, oto şarj aparatları hatta kulaklıklar bile buna benzer olaylara yol açabiliyor. Voltajı sağlıklı olarak cep telefonuna adapte edemeyen şarj aparatları yangına sebebiyet verebilir."