Aksigorta'nın operasyonlarını Acıbadem yapacak

Aksigorta (AKGRT) ve Acıbadem Sigorta arasındaki anlaşmaya Rekabet Kurulu vize verdi. Anlaşma, sigorta sektöründe dengeleri yerinden oynatabilir

Aksigorta'nın operasyonlarını Acıbadem yapacak
paralimani.com EKONOMİ SERVİSİ

Aksigorta (AKGRT) ve Acıbadem Sigorta arasında yapılan işbirliği anlaşmasına Rekabet kurulu, bireysel muafiyet tanıdı. Böylece sigorta sektöründe dengeleri yerinden oynatabilecek ve sektörün altyapısında yaşanan rekabeti iyiden iyiye değiştirebilecek bir anlaşmanın önünde de artık hiçbir engel kalmamış oldu.
Buna göre Aksigorta satış ve pazarlama anlamında halen sigorta sektöründe ismiyle varlık gösterecek. Öte yandan operasyonel sigortacılık anlamında yapılacak bütün işler bundan sonra Acıbadem Sigorta tarafından yapılacak. Yani artık Aksigorta ile poliçe yapan sağlık sigortalılar, aslında sözleşmeyi Aksigorta ile yapmış olsa da aldıkları hizmet Acıbadem Sigorta'nın hizmeti olacak.
Sektörde bir ilk olan bu anlaşma çerçevesinde rekabette dengelerin bozulma olasılığına dikkat çeken sektör üyeleri, bu anlaşmanın yeni benzer dev anlaşmaların da önünü açacağını, artık sigorta sektöründeki rekabetin pazarlama ve satış tarafında değil altyapı ve operasyon tarafından yepyeni bir pazarda gerçekleşebileceğini belirtiyor.

AKSİGORTA NEDEN TOPU ACIBADEM'E ATTI?
Peki Aksigorta'yı böyle bir anlaşma yapmaya iten sebep ne? En önemli sebebin, kıyasıya rekabetin yaşandığı ve Acıbadem ile Mapfre arasında çetin bir hal alan rekabet ortamında sağlık sektörlerinde yeterince hızlı büyüyememek elbette en önemli sebep olarak görünüyor.
Bu durumda her sektörde olduğu gibi Aksigorta'nın da sektördeki en büyükle anlaşarak birlikte büyüme prensibine girmesi, özellikle Avrupa ve Amerika pazarlarında da uygulanan yeni bir yöntem olarak dikkat çekiyor.

AKSİGORTA MÜŞTERİLERİ İÇİN BUNDAN SONRA NE DEĞİŞECEK?
Peki bundan sonra ne olacak? Aksigortalılar, yani Aksigorta müşterileri için ne değişecek?

Bu iş modeli ile Aksigorta, satış ve pazarlama faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. Fakat yatarak ve ayakta sağlık ürünlerine yönelik operasyonel ve teknik altyapı hizmetleri ile bu ürünlerin sigorta riskinin paylaşımına dair ana desteği, Acıbadem Sigorta’dan alacak.

AKSİGORTA'NIN AÇIKLAMASI
Aksigorta tarafından gönderilen basın bülteninde, Aksigorta’nın satış gücü ve geniş dağıtım kanallarının avantajının yanı sıra Acıbadem Sigorta’nın sağlık sigortalarındaki uzmanlığı ve gelişmiş altyapısının yarattığı sinerjinin özel sağlık branşında müşteriler lehine önemli bir rekabet ortamı yaratacağına inandıkları için bu işbirliğini yaptıklarını belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, “Acıbadem Sigorta ile gerçekleştirdiğimiz yeni işbirliği modeli, özel sağlık sigortası sektöründeki gücümüzü de pekiştirecek. Bu işbirliği sayesinde müşterilerimiz daha iyi hizmet alırken pazara da yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum. Sektörde ilk olma özelliği taşıyan bu işbirliği kapsamında müşterilerimiz ürünlerini Aksigorta hizmet ve kalitesi ile Aksigorta’dan almaya devam ederken, geçmişte farklı hizmet sağlayıcılardan aldığımız veya Aksigorta bünyesinde sağladığımız bazı hizmetleri Acıbadem Sigorta güvencesi ile sunacağız.” diyor.