Alibaba'nın geliri yüzde 59 arttı

Çin'in e-ticaret devi Alibaba'nın geliri, bu yılın nisan-haziran döneminde yüzde 59 yükselerek 4,8 milyar dolara ulaştı.

Alibaba'nın geliri yüzde 59 arttı

Çin'in e-ticaret devi Alibaba'nın, bu yılın nisan-haziran döneminde gelirinin yüzde 59 artış kaydettiği bildirildi.

Bu yılın nisan-haziran dönemini 2017 yıllık bilançosunda ilk çeyrek olarak kabul eden Alibaba'nın gelirinin, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 59 yükselerek 4,8 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

Böylece, söz konusu çeyrekteki gelir artışı, Alibaba'nın Eylül 2014'te halka ilk arzından (IPO) bu yana en hızlı yükselişi kaydetti.

Şirketin bu yılın Nisan-Haziran dönemindeki toplam satışları da, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 49 yükselerek 3,5 milyar dolara ulaştı. Bu miktarın 2,6 milyar dolarını, yani yüzde 74'ünü, mobil cihazlardan yapılan satışlar oluştururken, mobil uygulamalardan yapılan satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 119 artış gösterdi.

Şirketten yapılan açıklamada, Alibaba Group İcra Kurulu Başkanı (CEO) Daniel Zhang, "Olağanüstü bir çeyrek geçirdik. Gelirimizdeki artış müşterilerimize sağladığımız değerli teklifleri yansıtıyor. İleride de güçlü büyümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Alibaba'nın güçlü gelen ve piyasa beklentisini aşan gelirinin ardından New York borsasında hisse başına değeri yüzde 6,2 yükselirken, şirketin piyasa değeri 230 milyar doların üzerine çıktı.