Altının gram fiyatı binde 2 düştü!

Altının gram fiyatı, yüzde 0,2 azalışla 120,09 liradan alıcı buluyor.

Altının gram fiyatı binde 2 düştü!

Altının gram fiyatı, yüzde 0,2 azalışla 120,09 liradan alıcı buluyor.

Dün günü 120,30 liradan tamamlayan gram altın, bugün saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 düşüşle 120,09 lira seviyelerinde seyrediyor.

Altının ons fiyatı ise dün en düşük 1.243 doları görmesinin ardından gelen tepki alımlarıyla günü 1.249 dolardan tamamlasa da düşüş eğiliminin bugün de devam ettiği görülüyor. Bugün yaklaşık son bir ayın en düşük seviyesi olan 1.242 doları gören ons altın, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,5 azalışla 1.243 dolardan alıcı buluyor.
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, haftanın ilk işlem gününde altın fiyatlarında satıcılı bir seyrin hakim olduğunu belirterek, "Haziran ayında ABD Merkez Bankası (Fed) faizlerle ilgili nasıl bir karar verir bilinmez ama Fed üyelerinin açıklamaları emtia fiyatları üzerindeki baskıyı hızlandırmışa benziyor. Dün San Francisco Fed başkanı John Williams ve St. Louis Fed başkanı James Bullard'ın açıklamaları sonrasında doların global piyasalarda değer kazandığını gözlemledik. Fed üyelerinin 'haziran ayında Fed faizleri yükseltebilir' mesajı, emtia fiyatlarının gerilemesine neden olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Dün altının ons fiyatının 1.243-1.256 dolar seviyelerinde işlem gerçekleştirdiğini anımsatan Memiş, "Altının ons fiyatında düşüş beklentilerimizi koruduğumuzu belirtmek isteriz. Teknik olarak bu düşüş eğilimi 1.220 dolar seviyesine kadar devam edebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Memiş, altın fiyatlarının yükselmesiyle çeyrek altının 200 lira olmasının düğünlerde takı takacak vatandaşları zor durumda bıraktığını belirterek, "Türkiye düğün sezonunun en yoğun günlerini yaşıyor. Haziran ayının Ramazan ayına denk gelmesi ve okulların tatile girmesiyle çoğu vatandaşın tatile çıkacak olması düğün yapacakların mayıs ayına yoğunlaşmasını sağladı." yorumunu yaptı.

Memiş, iç piyasalarda bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararının da yakından takip edileceğini vurguladı.

Kapalıçarşı'da 10.50 itibarıyla çeyrek altın 197 liradan, Cumhuriyet altını ise 803 liradan satılıyor.