Antalya'ya bu yıl 8 milyon yabancı turist bekleniyor

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, Rusya pazarının kazanılmaya başlandığını, söz konusu pazardan erken rezervasyonların 2015 rakamlarının üzerinde devam ettiğini belirterek, "Geçen yıl yaklaşık 5,7 milyon yabancı turistin geldiği Antalya'ya bu yıl 7,5-8 milyon yabancı turist beklentimiz var. Bu seneyi geçen yıla göre yüzde 30 turist artışıyla tamamlarız diye düşünüyorum." dedi.

Antalya'ya bu yıl 8 milyon yabancı turist bekleniyor

Genel merkezi Antalya'da bulunan POYD'un başkanı Duran, yurtdışında turizm fuarlarının devam ettiğini, fuarların tam neticesinin gelmediğini fakat Avrupa'da çok aksiyon bulunmadığını söyledi.

İtalya, Yunanistan, İspanya, Portekiz gibi Güney Avrupa ülkelerinde erken rezervasyon oranlarının yüzde 40'lara ulaştığını anlatan Duran, "Bu ülkeler artık daha fazla erken rezervasyon almak istemiyorlar, o nedenle fiyatlarını yükseltiyorlar. Bizde ise Avrupa pazarında büyük bir aksiyon yok. Önümüzdeki aylarda son dakika karar verenlerden kaynaklı bir hareket olabilir." diye konuştu.

Avrupa'da sadece İngiltere pazarında bir canlanma bulunduğunu dile getiren Duran, AB ile hareket etmeyen İngiltere pazarında rezervasyon akışı bulunduğunu kaydetti. Duran, "İngilizler için şu anda Türkiye'de tatil yapmak istiyor. Fiyat olarak makul olduğu için bu pazarda bir canlılık var. Almanya, Belçika, Hollanda pazarında yok denecek kadar az erken rezervasyon var." ifadelerini kullandı.

Avrupa pazarında geçen yıl yaklaşık yüzde 50 kayıp bulunduğunu, bu kaybın halen yüzde 50 olarak devam ettiğini belirten Duran, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan gibi pazarların ise gayet canlı olduğunu söyledi.
POYD Başkanı Duran, Rusya pazarında erken rezervasyon miktarının 2015 rakamlarının üzerinde devam ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu sene Rusya'dan 2-2,5 milyon turist beklentimiz vardı, halen devam ediyor. Antalya'ya 2017 yılında ortalama 2,5 milyon Rusya tarafından giriş olursa, Avrupa'dan da 1 milyon turist kaybımız olursa, bu seneyi 7,5-8 milyon yabancı turistle tamamlayabiliriz. Geçen yıl yaklaşık 5,7 milyon yabancı turistin geldiği Antalya'ya bu yıl 7,5-8 milyon yabancı turist beklentimiz var. Bu seneyi geçen yıla göre yüzde 30 turist artışıyla tamamlarız diye düşünüyorum."
İsrail fuarında Türkiye'ye sıcak görüşler bildirildiğini, bu pazarda sıra dışı bir durum bulunmadığını, rezervasyonların normal seyrinde devam ettiğini dile getiren Duran, bu yıl İsrail'den 650-700 bin civarında turist geleceği tahminini ifade etti.