Apple siri'ye Türkçe öğretti!

Siri'ye lafınızı dinletmek için güzel bir aksanla İngilizce konuşmaya gerek kalmadı

Apple siri'ye Türkçe öğretti!

Apple'ın geçtiğimiz yaz iPhone kullanıcılarının hizmetine sunduğu iOS 8 başta bazı hataları sebebiyle çok sert eleştiriler almıştı.

Ancak ABD'li teknoloji devi yaptığı güncellemelerle iOS 8'i her geçen gün geliştirmeye devam ediyor. Bu güncellemelerin sonuncusu Türk kullanıcılara güzel bir haberi beraberinde getirdi. Apple'ın bugün yayımladığı iOS 8.3'ün ikinci betasında Siri Türkçe anlamaya başladı.

Sesli kişisel yardım uygulaması Siri'ye birçok Türk kullanıcı bugüne kadar İngilizce komut vermek zorunda kalıyordu. Ancak Siri'nin ABD ve İngiliz aksanı dışındaki aksanları anlamakta pek de başarılı olduğu söylenemez. Hatta bu yüzden son güncellemede Siri'ye ayrı bir dil gibi Hint İngilizcesi seçeneği de getirildi.

Kuşkusuz bu son güncelleme iPhone'uyla ABD aksanıyla İngilizce konuşmak için kendini zorlayan Türk kullanıcıları sevindirecek. Şu an için iOS 8.3'ün beta sürümü kullanıldığı için Türkçe Siri'de ufak hatalar göze çarpıyor ancak doğru bir değerlendirme için güncellemenin son halini beklemek gerekiyor.