Artist Emenike!

Ünlü futbol yorumcusu Erman Toroğlu Torku Konyaspor-Fenerbahçe karşılamasını değerlendirdi. Fenerbahçe'nin kötü performans ortaya koyduğunu ifade eden Toroğlu, Emenike için "Futbol dilencisi" dedi.

Artist Emenike!
"EMENİKE FAUL DİLENCİSİ"

Takımı "şampiyon" yapan teknik direktörü yolladı. Bu seneki şu ana kadar olan maçlara baktığımızda Ersun Yanal'ın haklı, Emenike'nin artistlik yaptığını görüyoruz. Ama o Emenike hala teknik direktörü ile mücadele etmeye kalkıyor. Tribünlere cevap vermeye kalkılyor. Veya ikili mücadelelerde yerlerde sürünüp hakemlerden pozisyon, faul dileniyor.

"FENERBAHÇE KADRO OLARAK ZENGİN"

Forvette Sow, Webo ve Emenike var. Sow gol krallığında 8 golle birinci. Listede Webo da Emenike de görünmüyor. Yani ikisi de karanlıktalar.

Peki Fenerbahçe'nin beğenmeyip de sattığı nöbetçi golcü Semih kaç gol atmış? O da Sow gibi 8 gol.
Peki Fenerbahçe'nin rakip ceza alanına girdiği pozisyon adedi ile Semih'li Başakşehir takımının rakip ceza alanına girme adedi ne kadar? İddia ediyorum Fenerbahçe en az beş misli Başakşehir'e göre fazla girmiştir.
Fenerbahçe'nin attığı gol 36, Başakşehir'in attığı gol 28! Yani mal meydanda. O zaman da yenildiğinde veya puan kaybettiğinde rakip futbolcuya, hakeme bahane bulmayacaksın.

Dün gece maç başlıyor, Fenerbahçe kalecisi Mert'in büyük hatasıyla kalesinde golü görüyor. Önündeki arkadaşların rakiple düello ederken araya girmeyeceksin. Yani pozisyona maydanoz olmayacaksın. Olursan böyle bir golü kalende görürsün. Pekiii, bu golden sonra Konyaspor, Fenerbahçe'ye karşı ne yaptı? Geriye kapandılar, fazlaca kendi ceza alanlarına girmeden defans yaptılar. Gelen topları da uzun uzun vurdular. Peki bu Fenerbahçe'ye karşı ne yapmak lazım? Topa basacaksın Fenerbahçeliler üzerine geliyorlarken araya üç top yaptığın zaman sarı-lacivertlilerin arka tarafı yaylalar, yaylalar!. Bir hafta evvel Akhisarspor size kopyayı vermiş ama sen faydalanamıyorsun.

"FENERBAHÇE BİR ŞEY YAPMADI"

Bu Konya tarafı, peki dönelim Fenerbahçe tarafına; Konya topu indirip, ayağa pas yaparak, çabuk çıkmıyor.
Uzun, uzun vurarak çıkıyor.

Ne yapacaksın? Sabırla topu kenarlara taşıyıp rakip aut çizgisine gidip oradan orta yapacaksın. Rakibi en zayıf yakalayacağın pozisyonlar bunlar.

Veya ceza alanına yaklaşıp ver kaç yapacaksın. Ya da şut atacaksın. Peki Fenerbahçe bunların hangisini yaptı? Hiçbirisini yapmadı.

Pozisyonlar yakaladı mı? Yakaladılar! Ama tamamen oyunun gelişmesiyle ilgili, rakibi zorlayarak değil! "Fazla hücumcuyla oynarsam fazla gol atarım" mantığı yanlış. Gol atacak oyuncu daha doğrusu golcü oyuncu biraz bencildir.
Haliyle rakip kalaye yakın oynar. Sen iki, üç tane golcüm dediğin adamla bu tarz oynarsan tabii ki rakibin ekmeğine yağ sürersin.

Ne zaman Fenerbahçe kenarlardan geldi o zaman gol pozisyonu yakaladılar.
Ama 90 dakikanın 80 dakikasında Konya'yı "göbekten" delmeye kalktılar. İsmail Kartal maçı bir daha seyretsin, Konya'nın sağ ve sol defansının olduğu yerlerde o kadar boş alan kaldı ki mubalağa etmiyorum maçın içinde oralarda "5'e 5" minyatür kale oynayabilirdiniz.

Emenike güçsüz. "Ben çok güçlüyüm.

Ersun Yanal beni devamlı eziyor" diye geçen yıl Aziz Yıldırım'a şikayet eden adam Emenike'ydi! Aziz Yıldırım tercihini futbolcusundan yana kullandı.

ALİ PALABIYIK 1 NUMARA OLUR

Bu hakem Ali Palabıyık'ı daha önce bir kaç defa izledim. Bu maç baskı yüklü bir maçtı. Böyle olduğu halde bile ikili mücadelelerde prim vermeyerek oynattı. Yere düşene, artistlik yapana, güçsüz olana "prim" tanımadı. Bu tip hakemlik yapmak zordur. Ama aferim. Eğer bu stilini bozmazsa ve küçük, büyük takım ayrımı yapmazsa çok kısa zamanda Türkiye'de bir numara olur. Çürkü Türkiye'de o kadar çok sağı solu oynayan hakem var ki aralarından sıyrılıp çıkar. Ama şunu hiçbir zaman unutmasın bu idare tarzı bazılarına "ters" gelecektir.
Sen yolundan şaşma, sonunda sana alışırlar.
Yoksa diğerleri gibi bir müddet sonra "ekmek arası" olur "kaybolup" gidersin. Veya adam gibi kalır bu işi adam gibi yapar bir defa ölürsün! Altını çizerek söylüyorum; bir hakem her maça çıkarken "Bu benim son maçım" diye çıkarsa "hakem" olur. Yoksa ne mi olur? Şamar oğlanı...

KAYNAK: FotoMaç