Atatürk Havalimanı'nda hain saldırı 3 patlama 42ölü!

İstanbul Valiliği Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda ölü sayısının 42'e yükseldiğini, 239 kişinin de yaralandığını açıkladı

Atatürk Havalimanı'nda hain saldırı 3 patlama 42ölü!

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamda 42 kişi hayatını kaybetti, 239 kişi yaralandı.

Dış Hatlar gidişteki patlama Rus milli havayolu şirketi Aeroflot'un ofisinin ve check-in işlemlerinin yapıldığı bankonun önünde meydana geldi.

21 KİŞİNİN CENAZESİ ADLİ TIP'TA

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında olay yeri ve hastanelerde yaşamını yitiren 21 kişinin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hastanelerde yakınlarına ulaşamayan bazı vatandaşlar da bilgi alabilmek için kurum önüne geldi. Öte yandan çevik kuvet ve bazı sivil polislerin de kurum içi ve dışında önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü.

İSTANBUL VALİLİĞİ: 41 KİŞİ ÖLDÜ, 239 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 29.06.2016 (bugün) saat 13:00 itibariyle; 41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir.

Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109’u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir.
Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Atatürk Havalimanı'nda hain saldırı 3 patlama 42ölü! - Resim : 1

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin ilk verdiği bilgide, saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralı olduğunu duyurmuştu. Saldırı 3 ayrı canlı bomba tarafından gerçekleştirildi.

Şahin, "Bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır" dedi.

Öte yandan havaalanında başka teröristlerin de olma ihtimalinin değerlendirildiği belirtildi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM İSTANBUL'DAYDI

Yapılan değerlendirme neticesinde Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Ankara'dan İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Yıldırım, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti. Ziyaretin ardından ise saat 04.45'te Ankara'ya gitti.

Terör laneti bu defa Türkiye'nin kapılarını hedef aldı. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalini hedef alan teröristler gidiş terminali, geliş terminali ve dış hatlar otoparkında üç ayrı bombayı ardı ardına patlattı. 36 vatandaşın hayatını kaybettiği belirtilen saldırıda onlarca yaralı yakın çevredeki hastanelere sevk edildi.


Atatürk Havalimanı'nda patlama

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SALDIRI SONRASI TOPLANTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı devletin zirvesiyle birlikte yakinen takip ederek yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, iftar sonrasında gelen patlama haberinin ardından, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir toplantı yaptı. Terör saldırısına ilişkin gelişmelerin sıcağı sıcağına takip edildiği toplantıda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da hazır bulundu.

ATATÜRK HAVALİMANI TAMAMEN KAPATILDI, TÜM UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ
Öte yandan Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçakların yolcuları, Genel Havacılık Terminali'nden çıkarıldı ve tüm yolcuların tahliye edilmesinin ardından havalimanı tamamen kapatıldı. Sabah saat 05.00'e kadar durdurulan uçuşlarla ilgili yasak uzatıldı. Atatürk Havalimanı'na saat 20.00'ye kadar sefer yapılmayacak.
NOTAM olarak adlandırılan Notice To Air Man – Havacılara Bilgi Notu'nda bu bilgi tüm dünya ile paylaşıldı. Güvenlik önlemlerinin alınması ve arkasından terminal binasının işleyişinin sağlanması sonrasında uçuşların tekrar başlatılması planlanıyor.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamada; "Bana verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kalaşnikofla etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir. Hangi terör örgütünün olduğu biliniyor fakat teyide ihtiyaç var." demişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından İstanbul'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını bildirdi.
Sağlık Bakanlığı'ndan aldığı bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada yaralananlar bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Meydana gelen patlama sonrası kan stoklarının yeterli olduğu kaydedildi.

Terör saldırısında kullanıldığına inanılan kalaşnikof
Son bilgiye göre, güvenliğin en üst seviyede olduğu Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali tamamen boşaltılıyor. Tüm uçuşlar iptal edilirken, gelen uçaklar başka alanlara yönlendiriliyor. Bazı uçaklar ise kalkış noktalarına dönüyor.
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, acil kan ihtiyacının olmadığını, hastanelere gidilerek meşgul edilmemesini istediklerini belirtti.
Öte yandan Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından Kızılay tarafından İstanbul'un değişik semtlerinde kan bağışlama merkezleri kuruldu. Sultanahmet Meydanı, Feshane, Zeytinburnu 58 Bulvar, Sultangazi Meydan ve Esenyurt Meydanı'nda kurulan kan merkezlerinde vatandaşlar yaralılar için kan verebilecek.
GÖRGÜ TANIĞI: İLK ÖNCE SİLAH SESLERİ DUYULDU
Görgü tanığının verdiği ilk bilgilere göre ise, ilk önce silah sesi duyuldu. Ardından bombalar art arda patladı.
Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

Ataturk Airport Explosion