AVM'ler de gerildi

Son dönemde artan terör olayları nedeniyle AVM’lerde güvenlik önlemleri de artırıldı.

AVM'ler de gerildi

Son dönemde artan terör olayları ve toplumsal gerginlik alışveriş merkezlerinde (AVM) güvenlik önlemlerini artırdı. 1 yıl öncesine kadar AVM’lerde x-ray’siz koruma önlemlerine geçilmesi gündeme gelmişken, özellikle bombalı saldırılar sonrası görünen güvenlik önlemlerine yönelme başladı.

AYD’nin düzenlediği 8’inci AVM Yatırımları Konferansı’nda konuşan Pronet Genel Müdür Yardımcısı Melih Niyego, Temmuz 2015’te Suruç’ta gerçekleşen patlamanın ardından güvenlik algısının 180 derece değiştiğine dikkat çekti. Artık AVM’lerin daha görünen güvenlik önlemleri ve daha fazla güvenlik personeli talep ettiğini belirten Niyego, “Bizim bildiğimiz 20’den fazla AVM x-ray ve metal dedektörü açısından kuvvetlendi. Otoparkta araç kontrolüne başladı. Son dönemde 134 x-ray cihazı, 300 metal dedektörü satıldı. 200 sivil emekli polis yeniden işe başladı” dedi.

Tek derdin terör olmadığını söyleyen Niyego şöyle devam etti: “İnsanlar gergin, polise saldırmaktan ve bunu kameralar altında yapmaktan korkmuyorlar. Polis de uğraşmak istemediği için şikâyet etmiyor. Geçen yıla kıyasla AVM’lerde intihara teşebbüs yüzde 300-400 arttı mesela. 3 kişiden 1’i de hayatını kaybetti. Tehdit vakaları, kavga ve hırsızlık artıyor.”

Habertürk