Avukatlar yüzde 30 indirimli tatil yapacak

Memurlardan sonra Barolar Birliği de turizmcilerle anlaştı, avukatlara indirimli tatil yolda...

Avukatlar yüzde 30 indirimli tatil yapacak

Krizden çıkış formülü arayan turizm sektörü, yerli turisti çekmek için yeni projeler geliştiriyor. TÜROFED'in memurlar için yüzde 30 indirim ve 12 ay taksitli tatil önerisinden sonra, bir müjde de avukatlara geldi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB), Barolar Birliği ile ucuz tatil için anlaştı. Barolar Birliği üyesi yaklaşık 100 bin avukat, TÜRSAB üyesi turizm işyerlerinden yüzde 30’a varan indirim alacak.

Turizm sektörünü canlandırmak adına üye sayısı fazla olan birlik ve derneklerle görüşmelere devam ediyor. BU görüşmelerden ilk sonuç alınan Barolar Birliği oldu. TÜRSAB ile Barolar Birliği arasındaki anlaşma gereğince TÜRSAB üyesi 60 tur operatörü, yaklaşık 100 bin avukat ve ailesine yüzde 30'ları bulan indirim uygulayacak.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, iç pazarı canlandırmak için yoğun çaba içinde olduklarını söyledi. Ulusoy, "Çok üyeye sahip dernek ve birliklerle görüşmelerimiz oldu. Bu yönde çalışmalarımızın ilk meyvesini de Barolar Birliği ile yaptığımız anlaşmayla aldık. Kampanyaya katılan TÜRSAB üyesi tur operatörleri, Barolar Birliği'ne kayıtlı avukat ve ailelerine özel indirim ve imkânlar sunacak" dedi. Sayıları yaklaşık 3.5 milyonu bulan kamu personeline yüzde 30 indirim yapılması için de Turizm Bakanlığı'na proje sunduklarını hatırlatan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, bir ay içinde sonuçlanacağını kaydetti.

ÖZEL SEKTÖRE UCUZ TATİL YOK MU?

Yeni potansiyel oluşturmak için özel sektör çalışanlarıyla da ortak projeler geliştirilebileceğini aktaran Ulusoy, "Büyük şirketlerle özel anlaşmalar yapabiliriz" ifadelerini kullandı. Bu yıl erken rezervasyon kampanyasıyla yapılan rezervasyonların bir önceki yıla oranla yüzde 25 arttığını aktaran Ulusoy, turizmcinin yaşadığı kaybı minimize etmek için yoğun çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.