Bakan Albayrak, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Uluslararası Para Fonu (IMF) -Dünya Bankası ve G20 toplantıları için ABD'ye giden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Görüşme ile ilgili açıklama yapan Bakan Albayrak, Trump'ın "S-400 ihtiyacı konusunda makul bakış açısı gösterdiğini" söyledi.

Bakan Albayrak, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , Washington’da, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Başkanının kıdemli danışmanı Jared Kushner ile ekonomik işbirliğinin görüşüldüğü toplantılar sırasında ABD Başkanı Donald Trump tarafından da kabul edildi. ABD Başkanı Trump ilk kez bir bakanla başbaşa görüştü.

Bakan Berat Albayrak, “Sayın Başkan'a mesajlarımızı ilettik, kendilerinden gayet pozitif bir geri dönüş aldık, gerekli mesajları da Türkiye’ye dönünce sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz” dedi.

Bakan Albayrak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajlarını Trump'a ilettik. S-400 ihtiyacı konusunda makul bakış açısı gösterdi" derken ABD ile ticaret hacminin 75 milyar dolara çıkarılacağını söyledi.

Albayrak ayrıca Washington'da, (ABD) Hazine Bakanı Mnuchin ve Kıdemli Başdanışman Kushner ile iş birliğini artırmaya yönelik adımları görüştüklerini belirtti.