Bakan Albayrak: Konkordato gündemden çıkıyor

Bakan Albayrak, "Dengelenme sürecinin etkisi ve bankalarımızın aldığı sorumluluk ile konkordatoları gündemimizden çıkarıyoruz. Başvurular bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 3'te 2 oranında düştü. 8 milyar liralık kredi ve 787 firma konkordatodan çıktı." dedi

Bakan Albayrak: Konkordato gündemden çıkıyor

Ekonomideki dengelenme süreci ve bankaların harekete geçmesi, konkordatoda ibreyi tersine çevirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konuya ilişkin olarak, "Dengelenme sürecinin etkisi ve bankalarımızın aldığı sorumluluk ile konkordatoları gündemimizden çıkarıyoruz. Başvurular bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 3'te 2 oranında düştü.

8 milyar liralık kredi ve 787 firma konkordatodan çıktı" açıklamasında bulundu.Kur dalgalanmasının etkisiyle firmaların zor durumdan çıkmak için başvurduğu konkordatoda ibre tersine döndü.

787 FİRMA ÇIKIŞ YAPTI
Ekim ayından itibaren başlayan konkordato ilanlarında çıkış başladı. Yılın ilk 3 ayında 787 firma ve 8 milyar liralık kredi paketi konkordatodan çıktı.

Geçen yılın ekim ayında 457, kasım ayında 483, aralık ayında da 326 konkordato başvurusu yapılmıştı. Bu yılın ocak ayından itibaren ise müracaatlarda gerileme yaşandı. Ocak ayında 167 firma konkordato başvurusu yaparken şubatta 165, martta ise 97 başvuru gerçekleşti. Bu sayı 12 Nisan 2019 tarihi itibariyle de 40 oldu.
Bu yılın ilk 3 ayındaki yeni konkordato müracaatları, 2018 yılının son 3 ayındaki müracaat sayısının üçte birine indi.

BAŞVURULAR ÜÇTE İKİ AZALDI
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Dengelenme sürecinin etkisi ve bankalarımızın aldığı sorumluluk ile konkordatoları gündemimizden çıkarıyoruz. Başvurular bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 3'te 2 oranında düştü. 8 milyar liralık kredi ve 787 firma konkordatodan çıktı."