Bakan Albayrak'tan Moody's' not cevabı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2 bin kişiye istihdam yaratacak olan çağrı merkezleri projesinin ilkinin Denizli'deki açılışında konuştu. Konuşmasında Moody's'in tepki çeken not kararına değinen Albayrak, "Vız gelir tırıs gider" ifadelerini kullandı

Bakan Albayrak'tan Moody's' not cevabı

Bakan Albayrak, enerji sektöründe müşteri memnuniyeti, ürün kalitesi ve bunun vatandaşa taşınmasıyla ilgili önemli adımlar attıklarını belirterek, "Türkiye genelinde açılacak 9 çağrı merkezinin ilkini Denizli’de açacağız, ülke genelinde 2 binden fazla kişiye istihdam sağlayacağız." dedi

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Albayrak ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, valilik şeref defterini imzaladı, Vali Ahmet Altıparmak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile makamında görüştü.

İki bakan ve beraberindeki protokol heyeti, daha sonra 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’ndaki camdan Denizli Horozu heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

ALBAYRAK'TAN MOODY'S CEVABI: VIZ GELİR TIRIS GİDER

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin her geçen gün daha iyiye gittiğine dikkat çekerek Moody's'in not indirimi ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Albayrak, "Birileri not indirmiş, kaldırmış umrumuzda olmayacak. Vız gelir tırıs gider. Ülke olarak büyümeye, dik duruşumuza devam edeceğiz. Bu oyunun farkındayız elhamdülillah" dedi.

Bakan Albayrak'ın konuşmasından önemli satırbaşları şöyle;

Önümüzde bir yol var ve bu yol bize yetmiyor. Bununla ilgili birçok yatırım ve bu yatırımların takibine dayalı bir süreci başlattık. Bunun ayaklarından bir tanesi olan halkımızın şikayetlerini dile getireceği çağrı merkezlerini Avrupa standartlarına çekmek için yeni bir süreç başlattık. Kriterlerimiz belliydi. 21 dağıtım bölgesi içinde Avrupa Mükemmellik Kalite ödülünü alacak şekilde yapılanmak.

Bu standartlarla bu kaliteyi ortaya koyduğunuz sürece, ilk olarak müşteri memnun olur. Müşteri memnun olunca şirketin çarpan değeri her geçen gün daha yukarı çıkıyor. Uzun soluklu bir süreç.. İnşallah daha güzel neticelerle karşı karşıya kalacağımız bir süreç olacak.

YENİ BİR SÜRECE GİRİYORUZ

Önemli dönüşümlere şahit olacağımız yeni bir sürece giriyoruz. Alt yapı yatırımlarından, enerji yatırımlarından vazgeçemeyiz. Bakanlık olarak bu şuurdan hareketle doğalgaz, enerji üretimi ve madencilik sektörü başta olmak üzere yerli dönüşümü hayata geçiriyoruz.

Yıl sonuna doğru bunun ilk ayağı olarak yerli kömürle ilgili ilk ihalemizi ve güneş ihalemizi yaparak bir ilki gerçekleştirecek ilk adımları atacağız.

Bu stratejik vizyondan hareketle. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu stratejik vizyondan hareketle 15 Temmuz'dan daha fazla çalışmak zorunda olduğumzun farkındayız.

15 TEMMUZ BİR MİLATTIR

15 Temmuz'da Türkiye çok büyük bir milat yaşadı. 15 Temmuz, kelimelerin tükendiği, insanımızın kendi iradesine nasıl bir cesaretle sahip çıktığı bir tarih olarak kayıtlara geçti.

Size bir anımı anlatmak istiyorum. Yaklaşık 1 ay önce Venezuella'dan bir heyet geldi. Resmi toplantıları yaparken şu tebrikle giriş yaptılar. Sizleri tebrik ediyoruz. Siz bir dünya rekoru kırdınız. 79 milyon insanınızla Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bizim 2002 yılındaki rekorumuzu geçtiniz.

MOODY'S'İN NOT İNDİRİMİ

Birilerinin yaptığı algı operasyonlarını hiçbir şekilde ciddiye almayın. Boşverin bunları, biz önümüze bakacağız. Hakikat gerçekliği içerisinde sonuna kadar bu mücadelemizde uyanık ve bilinçli bir şekilde tayakkuz halinde olarak bu iklimde rolünü her zamankinden büyük bir sorumlulukla taşımaya devam edeceğiz. Birileri not indirmiş, kaldırmış... Vız gelir tırıs gider. Bir iktisatçı gözüyle söylüyorum. Üç tane temel dinamik vardır. Para politikaları, maliye politikaları ve siyasi istikrar. Bu üçünün kesiştiği iklim ekonomik açıdan sağlamdır veya değildirin kanıtıdır. Türkiye bu üç alanda 14 yıldır daha da güçlenerek yoluna devam ediyor.

OYUNUN FARKINDAYIZ

Bölgede, son 14 yılda bu kadar siyasi istikrarlı bir ülke yok. Ülke olarak büyümeye, dik duruşumuza devam edeceğiz. Bu oyunun farkındayız elhamdülillah. Maşallah ekonomimizi her geçen gün daha iyiye gidiyor. Türkiye bölgede en güvenilir en istikrarlı partner olmaya devam edecek. Hazinemizin son birkaç gündür yaptığı talebe borçlanma maliyetine bakıyorsunuz her geçen gün daha iyiye gidiyor.

ALBAYRAK: 9 ÇAĞRI MERKEZİNİN İLKİNİ DENİZLİ'DE AÇACAĞIZ

Basın önünde yaptığı konuşmasından önce AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nda partililere hitap eden Albayrak, Türkiye’nin, bölgesindeki ülkelerin ve dünyanın önemli günlerden geçtiğini belirterek, "Bugün partimizin kuruluş misyonunda en önemsediği konulardan biri olan halka hizmet anlayışında bir adım atmak için buradayız. Enerji sektöründe müşteri memnuniyeti, ürün kalitesi ve bunun vatandaşa taşınmasıyla ilgili önemli bir adım atacağız. Türkiye genelinde açılacak 9 çağrı merkezinin ilkini Denizli’de açacağız, ülke genelinde 2 binden fazla kişiye istihdam sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Bakan Albayrak’a Denizli’ye ziyaretinden ötürü teşekkür etti.

Bakan Albayrak’ı Denizli’de daha uzun süre ağırlamak istediklerini belirten Zeybekci, "Bizim Denizlilerin tabiriyle bu ziyareti ‘saymıyoruz’. Denizli, yenilenebilir enerjide, jeotermal enerji konusunda Türkiye’de belki de dünyanın sayılı kentlerinden biri olabilecek potansiyele sahip bir kent." diye konuştu.

Bakan Albayrak’a ziyaretin anısına Yatağan palası hediye edildi. Basının görüntü almasının ardından Bakanlar, daha sonra partililerle basına kapalı görüştü. İki bakan, Denizli'deki programları çerçevesinde öğleden sonra 400 kişinin istihdam edileceği çağrı merkezinin açılışını yapacak.