Bakan Tüfenkci'den faiz açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, BİRKONFED Olağanüstü Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, faizlerin yüksekliğinin yatırımın önündeki en büyük engel olduğunu söyledi.

Bakan Tüfenkci'den faiz açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Olağanüstü Genel Kuruluna katılarak konuşma yaptı.

Tüfenkci, büyüme performansını yılın ikinci çeyreğinde devam ettirdiklerini belirterek, "Yanlı ve siyasi olarak Türkiye'nin notunu düşürmeye çalışanlar, 2017'de büyüme rakamlarını art arda revize edenler, 2018 için kötü senaryo çizenler, bir kez daha 2018'in sonunda mahcup olacaklar." ifadesini kullandı.

Faizlerin yüksek oluşuna değinen Tüfenkci, faizlerin yüksekliğinin yatırımın önündeki en büyük engel olduğunu söyledi.

Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Ekonomi Bakanlığı ile birlikte çalıştığımız sınır illerimizdeki sınır ticaretini bugüne kadar alışılmışın dışında, bambaşka bir formatta, sınır ticaretini geliştiren ve kolaylaştıran, o bölgedeki insanların kazanacağı bir sistemi de yakın zamanda hayata geçireceğiz. Bunu da 2018 müjdesi olarak kamuoyu ile paylaşacağız. Hakkarili, Iğdırlı vatandaşımız bize şunu söylüyor; 'Bize fabrika yapmayın, sınır ticaretin önündeki engeli kaldırın'… Haklılar da"