Bakandan flaş dolar açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur konusunu mayınlı alana benzeterek, kısa vadeli öngörü yapmanın imkansız olduğunu söyledi.

Bakandan flaş dolar açıklaması

Habertürk'e konuşan Şimşek "Dolar tüm dünyada para birimlerine karşı değer kazanıyor. Yükselişi ona göre değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

YÜZDE 28'LİK VERGİ YÜKÜ ARTIŞI

Bakan Şimşek ,kayıt dışılığı azalttıkça artmış gibi görünebileceğini fakat bunun daha yüksek vergi oranlarından değil önemli ölçüde kayıt dışının kavranması ile ilgili olacağını belirtti.

ÖZEL SEKTÖR TASARRUFU

Şimşek günümüzde vadelerin kısa olduğunu,Türkiyede krediye ulaşım imkanının olmadığını söyleyerek Vatandaşın harcamayı öğrendiğini sözlerinie ekledi. Bakan Şimşek ayrıca Şirketlere yönelik bir sürü adım attılarını da dile getirdi.

Özkaynak artırmak için ;

Bakan Şimşek ; "Türkiye'nin kırılganlıklarını azaltmak,Şirketlerimizin öz sermayesini genişletmek büyümenin karlılığını artırmış olacak. Bunu halka açık bir estrüman olarak kullanabilirsiniz. Bizim şirketlerin borçluluk oranları yüksek değil. Biz 2009'dan beri vatandaşın döviz borcunu kaldırdık.

"Hane halkının ciddi bir döviz fazlası var döviz borcu yok. Elimizde iki enstürüman var. Bunlardan biri yabancı kaynak nedeniyle yaptığı faiz giderlerinin vergiden düşmesidir. Makro ekonomik koşulları dikkate alıp durum yönetimi yapmak gerkir. 2011'den sonra makro yönetimini çok güçlü bir şekilde ortaya koyduk. Öz itibariyle Türkiye'de cari açığın azaldığı dönemdeyiz." dedi.