Bank Asya borsa kotundan çıkarıldı

Bank Asya, bugünden itibaren borsa kotundan çıkarıldı.

Bank Asya borsa kotundan çıkarıldı

Borsa İstanbul'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 23/07/2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan kararı ile faaliyet izni kaldırılan ve ayrıca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından tasfiye sürecinin başladığı duyurulan Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin Borsamız Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören payları, Kotasyon Yönergesinin kottan çıkarma şartlarını düzenleyen 23. maddesinin 1. fıkrasının (ç) bendi kapsamında 25/07/2016 tarihinden itibaren Borsa kotundan çıkarılmıştır."

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), BDDK'nın Bank Asya ile ilgili faaliyet izninin kaldırılmasının tasfiye sürecinin başlaması anlamına geldiğini bildirdi.

TMSF'den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Bilindiği üzere, Asya Katılım Bankası A.Ş. (Banka)’nin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi 29.05.2015 tarihi itibarıyla 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 71’inci maddesinin 1. fıkrasının b bendi hükmü gereğince Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nca (BDDK) TMSF’ye devredilmiş, Kanunun 107. maddesi kapsamında faaliyetlerine devir tarihinden itibaren TMSF’nin kontrolü altında devam eden Bankaya ilişkin çözümleme süreci olumsuz neticelendiğinden, 18.07.2016 tarihi itibarıyla Bankanın faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına karar verilmiş idi. Gelinen son aşamada, TMSF Kurulu’nun 21.07.2016 tarih ve 143 sayılı kararıyla, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 107. maddesinin son fıkrası gereğince Bankanın faaliyet izninin kaldırılmasının BDDK’dan talep edilmesine karar verilmiş, TMSF’nin bu talebi üzerine alınan 22.07.2016 tarih ve 6947 sayılı BDDK kararıyla Asya Katılım Bankası A.Ş.’nin faaliyet izni kaldırılmıştır. Alınan bu karar, Bankanın 5411 sayılı Kanun gereğince TMSF tarafından yürütülecek tasfiye sürecinin başlaması anlamına gelmektedir.

Konuyla ilgili ilave açıklmalar gerektikçe yapılacaktır. "

BANK ASYA'YA BORCU OLANLAR NE YAPACAK?

Bank Asya’ya borcu olanlar ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak bankanın TMSF’ye geçmesi sonucu borçların fona devredilmesi kararlaştırılmaktadır. TMSF'nin yakın zamanda Bank Asya’ya borcu olanlar ile ilgili bir yazı yayımlanması bekleniyor.

Daha önce kapatılan ve emsal teşkil eden bankalarda, borçların tamamı kurumu devralan kişi tarafından tahsil ediliyordu. Bank Asya'daki borçların tahsil edilmesi konusunda da aynı yolun izleneceği düşünülüyor.