Bankacıların ikramiyesi kesilecek!

Bankacılara ödenen prim, ikramiyelere sınırlama getirilmesi sektörden eleştiri almaya başladı

Bankacıların ikramiyesi kesilecek!

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Andrew Bailey, bankacılara ödenen prim, ikramiyelere sınırlama getirilmesini eleştirdi. Bailey, Avrupa Bankacılık Otoritesi'nin, bankacılara ödenen prim ve ikramiyelerine yönelik yeni düzenlemesini değerlendirdi.

Bailey yaptığı açıklamada, finansal yöneticilerin şeytana uyarak karlarını artırmak, kazançlarını yükseltmek için uzun vadede bankaya zarar verebilecek riskler almalarının engellemenin doğru yolunan bankacı prim, ikramiyelerine sınır getirmek olmadığını
söyledi.

Bailey, yanlış işler yapan bankalara regülatörler tarafından uygulanan cezaların finansal sistemin istikrarını tehdit etmemesini sağlamak için dha fazla uluslararası koordinasyona ihtiyaç olduğunu da vurguladı.

EBA'DAN İKRAMİYE VE PRİMLERE KESİK

Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), bankacılara ödenen prim ve ikramiyelerine yönelik düzenlemelerdeki yasal bir boşluğu kapattı. EBA aldığı karar ile bankacılara rol tabancı tazminat, hakediş yolu ile prim ve ikramiye ödenmesini yasakladı.

EBA yaptığı açıklamada AB üyesi ülkelerde 39 bankanın tazminat, hakediş gibi adlar altında çalışanlarına ödemelerde bulunduklarının ve bankacı prim, ikramiyelerine yönelik kuralları ihlal ettiklerini vurguladı.