BDDK'dan HSBC açıklaması

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu HSBC'nin Türkiye'deki müşterilerinin çalınan bilgileri için rahatlatıcı bir açıklama yaptı

BDDK'dan HSBC açıklaması

HSBC'nin Türkiye'deki 2.7 milyon müşterisinin kart bilgilerinin kopyalanmasına yönelik çalışmalarda önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Hackerlerin kartların arkasında yer alan üçlü güvenlik kodlarını kıramadığı için hesapları boşaltamadığı saptandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankanın verdiği ön bilgiler doğrultusunda "risk olmadığı" tespiti yaptı. Ancak Bankalar Kanunu'na göre müşteri bilgilerinin korunmasından sorumlu olan bankanın, gerekli önlemleri alıp almadığına bakılacak.

TELEFONLAR KİLİTLENDİ

Sabah'tan Hazal Ateş'İn haberine göre, olayın ardından müşteriler büyük panik yaşadı. Bankanın müşteri hizmet hatları kilitlendi, kredi kartını değiştirmek isteyenler şubelere koştu.

HACKERLER ŞİFRELERE ULAŞAMADI

Finans sektöründen edinilen bilgiye göre, hackerler, hesap numaraları, kartların son kullanım tarihi ve kart sahiplerinin isimlerine ulaştı. Bu bilgileri kopyaladılar. Kredi kartının arkasındaki 3 numaralı güvenlik şifrelerini kıramadıkları için hesaplara giremediler. İnternette alışveriş için zorunlu olan kodu kırmak için de güvenlik duvarını aşmaya çalıştılar ancak başaramadılar.

ÜÇLÜ KODU BİLMEYEN KULLANAMAZ

Banka , olası bir dolandırıcılık durumunda zararın karşılanacağını açıkladı. Üçlü güvenlik kodunun önemine dikkat çeken yetkililer, "Bir kartla iki şekilde alışveriş yapılıyor. Birincisi şifreli, ikincisi imza karşılığında. İnternetten alışveriş için üç haneli güvenlik kodu gerekiyor. Hackerler kart bilgilerini kopyalamış olsa bile bu kodu bilmedikleri için alışveriş yapamazlar" yorumunu yaptı.