Beşiktaş Emre Belözoğlu için başvurdu

Harekete geçen Beşiktaş yönetimi, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki Fenerbahçe derbisinin tekrarı için Federasyon'a, Emre Belözoğlu için Etik Kurulu'na başvuru yaptı.

Beşiktaş Emre Belözoğlu için başvurdu

Beşiktaş, Kadıköy'de oynanan ve 1-0 kaybedilen Fenerbahçe maçının tekrarı için resmi adımları attı.
Sarı lacivertli futbolcu Emmanuel Emenike'nin forma çıkarma, saha dışına çıkma ve tekrar saha içine girme hareketlerinin hakem Fırat Aydınus tarafından cezalandırılmadığı için kural hatası yapıldığını düşünen siyah beyazlılar, Hukuk Kurulu'ndan gelen rapor doğrultusunda Futbol Federasyonu'na resmi başvuru yaptı.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada taraftarlarının tepkisi sonrası formasını çıkaran, ardından saha dışına giden ve tekrar oyun alanına dönen sarı-lacivertli futbolcu Emmanuel Emenike'nin pozisyonunda kural hatası olduğunu ve bu gerekçeyle maçın tekrarı için TFF'ye başvurduklarını söyledi.

Emre için Etik Kurulu'na
Metin Albayrak, maçın ilk yarısında teknik direktör Slaven Bilic ile tartışan ve devre arasında Hırvat çalıştırıcıya yönelik ifadelere kullanan Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun küfür ve tahriklerinden dolayı TFF Etik Kurulu'na müracaat ettiklerini de kaydetti.

Emre Belözoğlu'nun maç içinde ve devre arasında koridorlarda ettiği küfürler ve yaptığı hareketler için Etik Kurulu'na başvuran siyah beyazlılar, bu futbolcunun yaptığı tüm hareketlerin izlenmesi ve görüntülerin tamamının değerlendirilmesini istiyor.

Bilic, Emre'yi mahkemeye vermek istemiyor
Beşiktaş Yönetimi'nin ayrıca derbinin dördüncü hakemi Deniz Çoban'ın, Fırat Aydınus ile yaptığı telsiz görüşmelerinin dökümününü istemek için önceden başvurduğu öğrenildi. Öte yandan Bilic'in koridorlardaki sözleri için Emre'yi mahkemeye vermek istemediği ortaya çıktı.