Binali Yıldırım: 2017'de yatırım ve reformlar sürecek

AKP Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, işsizlik oranları ve KDV indirimleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu

Binali Yıldırım: 2017'de yatırım ve reformlar sürecek

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım hükümetin 2017 yılında da yatırım ve reformları sürdüreceğini belirtti. AKP Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Yıldırım, küresel krize rağmen son beş yılda yakalanan büyüme eğilimini artıracaklarını dilegetirdi.

Yıldırım, "2016'da uluslararası yatırımların yüzde 56'sını 15 Temmuz darbesinden sonra aldık. Bu da Ak Parti yönetimine artan güveni gösteriyor. 2017'de yatırım ve reformlar sürecek. Küresel krize rağmen son beş yılda yakaladığımız büyüme eğilimini artıracağız" dedi.

Konuşmasına devam eden AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, son olarak şu açıklamalarda bulundu:
Son dönemde işsizlikte ufak tefek olumsuzluklar yaşandı. Ama bunlar geçici. Hepsini aşıyoruz. 2016 sonunda almaya başladığımız kararlar yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı. Nitekim döviz kurlarındaki iniş de sürüyor. Mobilya ve beyaz eşyadaki KDV indirimiyle piyasada canlanma oldu.

Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan Kasım döneminde önceki yılın aynı dönemine göre 1,6 puan artışla yüzde 12.1'e yükselen işsizlik rakamları, 2016 son çeyrekte Mart 2010'dan bu yana görülen en yüksek seviyede kalmayı sürdürdü.