Brent petrol 56 doların altında

Brent petrolün varil fiyatı, dün ham petrol stokları verisinin piyasa beklentilerinin üzerinde arttığının açıklanmasının ardından 56 doların altında işlem görüyor.

Brent petrol 56 doların altında

ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) dün açıkladığı verilere göre, ticari ham petrol stokları, geçen hafta bir önceki haftaya göre 9,5 milyon varil (yüzde 1,9) artışla beklentileri aştı. Açıklama sonrasında 55,54 seviyelerine kadar gerileyen Brent petrolün varil fiyatı, günü yüzde 0,32 değer kaybı ile 55,70 dolardan tamamladı.

Bugüne yatay başlayan Brent petrolün varil fiyatı, saat 10.40 itibarıyla 55,6 dolardan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı 52,9 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen ın dün ABD Temsilciler Meclisinde yaptığı sunumun, yatırımcılar tarafından "şahin" olarak algılandığını belirterek, Fed üyesi Eric Rosengren ın "bu yıl en az üç kez veya biraz daha fazla faiz artırmanın uygun olacağını düşünüyorum." ifadelerinin bu yıla ilişkin faiz artırım beklentilerini artırdığını kaydetti.

Son haftalarda artan petrol stoklarının petrol fiyatları baskılamaya devam ettiğini belirten analistler, önümüzdeki günlerde Fed in söylem ve eylemleri ile ABD Başkanı Doland Trump ın ekonomi alanındaki açıklamalarının fiyatların yönü üzerinde etkili olacağını söyledi.

Analistler, bugün ABD de açıklanacak konut başlangıçları verisi ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantı tutanaklarının takip edileceğini belirterek, Brent petrolün varil fiyatında 54,75 doların destek, 57,00 doların ise direnç olarak öne çıktığını ifade etti.