Bu sistemle işi zor

Fenerbahçe'nin yeni sistemi Süper Lig'de iş görür. Ama güçlü rakiplere karşı şansı azalır

Bu sistemle işi zor

Rakip Shakhtar Donetsk, Avrupa'da oynamasını bilen, orta saha kalabalıklığıyla, Brezilyalı ve yetenekli, iki solak stoperi olan, geri pastan asla çekinmeyen bir takım.

Bu Shakhtar takımı, Türkiye'de her sezon şampiyon olur. Srna Avrupa'nın en iyi beklerinden biri. Sakinliğiyle, tecrübesiyle üst düzey bir oyuncu...

Volkan 2 net gol kurtardı, 3 tane de net pozisyon kaçırdı Shakhtar.

İkinci yarı için söyleyebileceğimiz en önemli artısı pozisyon vermemesi oldu. Cılız da olsa birkaç pozisyon buldu. Turun rövanşa kalması Fenerbahçe adına bir şanstı. İlk yarıda 4 net pozisyon veren Fenerbahçe'de hoca Vitor Pereira, önden alıp orta sahayı kalabalıklaştırmak yerine Meireles'i Mehmet Topal'ın yerine aldı.

Sistemin ısrar etti. Fenerbahçeliler şunu bilsinler, olağanüstü bir durum olmazsa Fenerbahçe dünkü sistemle oynayacak.

Hoca 'Bundan taviz vermeyeceğim' diyor. Zayıf takımlara karşı tamam ama hem bu tip önemli maçlarda hem de Türkiye Ligi'nde bazı güçlü takımlara karşı zorlanabilirsin.

Defansı öndeki oyuncuların koşmasıyla yapmak istiyor. Nani, Fernandao, Sow, Diego... Bunlar yorulur, yıpranır. Maçın başında Bruno Alves arkaya Alex Teixeira'yı kaçırdı. Böyle pozisyonlara bakınca bu maç için 0-0 gayet iyi bir skor olmuştur.

Shakhtar bence yüzde 10 farkla öne geçti. Fenerbahçe ilk maça göre kötü performans göstermedi, özellikle skor olarak. Yine de Fenerbahçe yönetimine bir uyarıda bulunmak isterim. Lucescu'nun da en önemli numarası budur, kadro planlaması. Fenerbahçe'nin mevcut planlamasında savunma da, forvet de çok sayıda var. Gelelim orta sahaya... Mehmet Topal'a iki yönlü diyebilir miyiz, eh. Alper, Diego, Souza da aynı.

Sadece Meireles'e tamam yazarım bu açıdan.

Dolayısıyla bu takımda öndeki yığılmaları boşaltıp orta sahaya takviye yapması lazım, yoksa büyük sıkıntı yaşar. Mesela bir orta saha geliyor aklıma, Ozan Tufan. Alırım, oynatırım.

Guimaraes ve diğer hazırlık maçlarında görünen bu, SOS var.

İkinci yarıyı Shakhtar da biraz böyle istedi, uyuttular. Fenerbahçe için iyi skor oldu ancak uyarıyı da görmek şart.

ANASI AĞLADI

Fenerbahçe'nin yeni oyun sisteminde bazı oyuncuların üzerine çok yük biniyor. Bunlardan biri de geçen sezon fazla oynamayan Diego Ribas. Brezilyalı futbolcu doğduğundan beri bu kadar koşmamıştır. Diego geçen sezon neden alındı? 2. forvet olarak alındı ama Shakhtar Donetsk'e karşı 2. sol bek gibi oynadı. Ceza sahasına girmedi. En fazla yay civarından biraz zorladı. Rakip sağ bek hücuma çıktıkca onu kovalamak zorunda kaldı.

Ben açık söyleyeyim, Diego'dan sol açık olmaz. Ben Fenerbahçe'nin antrenörü olsam onu sol açıkta oynatmam.
Bir kere solak değil. Diego hayatı boyunca savunmacı bir futbolcu olmadı.

Diego iyi niyetinden başka savunma yapmayı bilmez. Diego sizin oyun kurucunuz.

Onu böyle mevkilerde kullanırsanız fayda alamazsınız