Bu yıl emekli olana 4 zam birden...

Emekli olmaya hazırlaman SSK ve Bağkurlu'lar, bu yıl dört zam alacak. 2016 bitmeden emekli olacaklara 3 zam yansıtılacak.1 Ocak'taki enflasyon farkıyla toplam zam 4'e, zam tutarı ise 300 liraya kadar çıkacak.

Bu yıl emekli olana 4 zam birden...

Yaklaşık 9 milyon SSK ve BağKur emeklisine şu ana kadar yansıtılan tüm zamlar, bu yıl dolmadan emekli olanlara da verilecek. 2016 yılı içerisinde SSK ve Bağkur'dan emekli olacaklara, Ocak aymdaki yüzde 3.86 ve Temmuz'daki yüzde 3.63'lük enflasyon farkı yansıtılacak. Geçen yıl çıkan yasa üe SSK ve Bağkur emeklilerinin Ocak aymda 100 lira ekstra zam alması sağlanmıştı. Bu düzenleme 2016'da emekli olacaklar için de geçerli olacak.

UYGULAMA NASIL?

Temmuz ayma kadar olan dönemde emekli aylığı bağlanacak kişinin, önce 2016 Ocak ayı itibariyle aylık tutarı hesaplanacak. Buna da Ocak'taki yüzde 3.86 enflasyon zammı ve 100 lira seyyanen artış eklenerek maaş ödenmeye başlanacak. Bu emekli, Temmuz aymdaki enflasyon zammını da alacak. Temmuz'dan sonra emekli aylığı bağlanacak kişinin de önce 2016 Ocak ayı itibarıyla aylık tutarı hesaplanacak.

SSK VE BAĞKUR İÇİN

Maaşlar, Ocak'taki yüzde 3.86 enflasyon zammı ve 100 lira artış ile Temmuz'daki yüzde 3.63 enflasyon zammı eklenerek ödenmeye başlanacak. Böylece bu yıl içerisinde emekli olacaklar, SSK ve Bağkur emeklilerinin 100 lira seyyanen artış da dahil 3 zammından da faydalanacak. Yılsonunda ortaya çıkan enflasyon dördüncü zammın kapısmı açacak. Bu dört zam düzenlemesi SSK ve Bağkur emeklilerine yönelik.

Kaynak: Posta