Çin: Fed henüz faiz artırmamalı

Çin Maliye Bakanı, küresel ekonomik konjonktüre istinaden ABD'nin yakın zamanda faiz artırmaması ve küresel sorumluluklarını üstlenmesi gerektiğini belirtti

Çin: Fed henüz faiz artırmamalı

Çin Maliye Bakanı Lou Jiwei, global ekonomik duruma işaret ederek ABD'de faiz artırımı için doğru zaman olmadığını savundu.

China Busines News'a konuşan Lou Jiwei, global cansızlık için gelişmiş ekonomileri suçladı ve gelişmiş ekonomilerde yavaş toparlanmanın yeterli talep yaratmamasının global ekonomiyi kırılgan hale getirdiğini belirtti.

"ABD FAİZLERİ ARTIRAMAZ"

Lou, "ABD henüz faiz artırım noktasında değil ve global sorumlulukları düşünüldüğünde faizleri artıramaz. ABD, doların global para birimi statüsünü dikkate alarak global sorumluluklarını üstlenmeli. Gelişmiş ülkelerin zayıf büyümeleri global ekonomiye zarar veriyor. Gelişmiş ülkeler gelişmekte olan ülkelere dış talep sağlayacak hızlı toparlanmayı göstermeliler" diye konuştu.

"SURİYELİ SIĞINMACI KRİZİ AVRUPA'YI ETKİLEYECEK"

Açıklamasında Avrupa'daki yapısal reformları pozitif bir gelişme olarak memnuniyetle karşıladıklarını da ifade eden Lou, jeopolitik gelişmeler ve Suriyeli sığınmacı krizinin Avrupa ekonomisi üzerinde etkili olabileceğini de sözlerine ekledi.