Çok tartışılacak öneri! Doğu'daki vatandaşlardan...

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9’luk zammı eleştirirken "Kışların sert geçtiği Doğu’da elektrik ve doğalgazdan KDV alınmasın" dedi.

Çok tartışılacak öneri! Doğu'daki vatandaşlardan...

Toplu sözleşmelerde, kamu çalışanları ile emeklilere 123 lira zam yapılmasının ardından elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9 zammın Doğuda yaşayan vatandaşı donduracağına dikkati çeken DES Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, karakış öncesi yapılan bu zamların gizli enflasyon altında ezilen vatandaşı daha perişan edeceğini bildirdi. Ekim ayından geçerli olacak yüzde 9’luk zammın vicdanları sızlatmaya yeteceğine işaret eden Kotanlı, Doğuda 7-8 ay kış yaşandığını, memurun, işçinin, emeklinin ve dar gelirli vatandaşın zor durumda kaldığını belirtti. Doğalgaz ve elektriğin zamlanması yüzünden ısınma sorununu çözemeyen doğu insanının kış aylarında hastanelere akın edeceğini ve hastanelerin bu nedenle hastalarla dolup taşacağını savunan Kotanlı, şunları söyledi:

"Memurun ,emeklinin, dar gelirli vatandaşın bütçesindeki en önemli harcama kalemi yakıt ve aydınlatma gideridir. Doğu insanının ısınma sorunu TBMM gündemine taşınarak çözülmeli. Elektrik ve doğalgaz ücretlerine yansıtılan yüzde 18’lik KDV oranı kaldırıldığında vatandaşın bütçesinde bir rahatlama sağlayacaktır. Aksi durumda Doğuda yaşayan işçi, memur, emekli, dar ve sabit gelirli vatandaşlar ısınmak için mutfak masrafından, çocuğunun harçlığından kısmak zorunda kalacak. Bu durumda dengeli beslenemeyen vatandaşlar hastaneleri dolduracaktır."