Cumhurbaşkanı Erdoğan: Komşunu da al gel kampanyası başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan turizmcileri Beştepe'de ağırladı. Devletin turizm sektörünü desteklemesi için çok önemli sebepleri var diyen Erdoğan, "Yurtdışındaki vatandaşlarımıza çağrıda bulunarak 'komşunu da al gel kampanyası başlatıyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Komşunu da al gel kampanyası başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizm sektör temsilcileri ile düzenlenen konferansta konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Yeni Havalimanız, halen faaliyette olan 55 Havalimanımız, duble yollarla iyi bir yere vardık. Türkiye olarak bu sıkıntılı süreçten kurtulmanın yolunun, krizi fırsatı çevirerk yeni bir atılım dönemine girmekten geçtiğine inanıyorum. İhracatta, turizmde diğer bütün alanlarda bu yaklaşıma yöneliyoruz. Mevcut turizm destinasyonlarımız yeniden canlandırmanın çabası içindeyiz.

2002 yılında turizmin üç tane başlığı vardı. Kum deniz güneş. Bunun dışında hareket alanı turizmde yoktu. Ne zaman ki çeşitlenmeye başladık, turistlerin sayısı artmaya başladı.

Kısa vadede 50 milyar dolarlık, ardından da 86 milyar dolarlık turizm hedefimize ulaşacağımza ben inanıyorum. Ülkemiz içinde de turizm kültürünün giderek yaygınlaştığını görüyoruz. Bu da bizi ayrıca sevindiriyor. Tüm bunlar sektörün geleceğini için önemli hususlardır.

İlk etapta turist sayısını 8 milyon arttırarak işe başlmaka niyetindeyiz. Bakanlığımızla bir kampanya başlatıyoruz. İster yerli, ister yabancı olsun. Türkiye en güzel denizler, en güzel dağların, en güzel ırmakların, en güzel toprakların, en güzel ağaçların, en güzel meyvelerin, en sıcak, en içten gülümsemelerin, velasıl yeryüzünde yaşanacak en güzel zamanların ülkesidir.

Edirne'den Kars'a Türkiye'nin her yeri ayrı bir güzelliğe sahiptir. Herkese hitap edecek olağanüstü zenginliklerin ülkesidir Türkiyem.

Halen yurtdışında yaşayan 5 milyon vatandaşımız var bir süre yurtdışında yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönerek halen yurtdışında bağlantıları devam eden 3,5 milyon vatandaşımız bulunuyor. Sıla-i rahim devam etmelidir. Memleket isterim gökmavi, Memleket isterim kuşların diyarı olsun. Memleket isterim yaşamak sevmek gibi gönülden olsun. Evet, Türkiye işte böyle bir millettir.

Onun için dünyanın neresine giderse gitsin ülkesiyle bağını koparmaz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı sıla-i rahim yapmak için ülkemizde tatile devam ediyorum. İzinlerinden en azını "Türkiye evimiz, vatanımızı ziyaret edelim" anlayışla yaşamalıdır. Tüm arkadaşlarını da ülkemize davet etmelidir.

Bu yüzden "Komşunu al gel kampanyasını" başlatıyoruz. Vatandaşların hepsi de ülkemize getirdiği arkadaşlarına mahçup omayacaklarına inanıyorum. Başlattığımız bu seferi dalga dalga büyütmeli hedefimize ulaşmalıyız.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan, düğün veya düğün dernek vatanda olur anlayışla, düğün gibi sünnet gibi özel günlerini ülkemizde yapmalarını bekliyorum.

Elbette doğduğun yer kadar, doyduğun yer de önemlidir. Ne diyor Cahit Kulebi, ağladığım senin içindir, güldüğüm senin içindir, öüp başıma koyduğum ekmek gibisin. Vatanımız bizim için bunu ifade ediyor. Yılda 50 binden fazla düğün yapılıyor. Mümkün oldukça bunu ülkemizde yapmalıyız.

Avusturya'daki, İngiltere'deki kardeşlerime sesleniyorum. Gelin bütün dernek neyse burada yapın.

Bir başka önemli çağrımız, ülkemizde çalışan yabancılar, onlara işin de burada tatilin de burada diyorum. Yabancı sermayeli şirketlerde yaşayanlar, tatillerinin en azından 1 haftasını ülkemizde geçirmeye davet ediyoruz.