Destek tüm Türkiye'de uygulanacak

Turizm sektöründe 9 ay çalışanların, işlerinin askıya alındığı 3 aylık sürede sigorta primleri ve maaşlarının İŞKUR tarafından karşılanması sadece Antalya ve Muğla'da değil tüm Türkiye'de uygulanacak.

Destek tüm Türkiye'de uygulanacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Antalya ve Muğla'da turizm sektöründe 9 ay çalışanların, işlerinin askıya alındığı 3 aylık sürede sigorta primleri ve maaşlarının İŞKUR tarafından karşılanmasına ilişkin desteğin tüm Türkiye'de uygulanacağını bildirdi.

Bakan Ünal, yaptığı açıklamada, turizm sektörüne yönelik istihdamı koruyucu ve artırıcı çeşitli destekleri, geçen hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile açıkladıklarını anımsattı.

Destekler arasında, Antalya ve Muğla'da konaklama faaliyeti yürüten iş yerlerinde 2015'te 9 ay çalışan, 3 ay işi askıya alınan kişilerin, bu yıl 9 ay çalışma şartıyla askıdaki 3 aylık sigorta primleri ve ücretlerinin İŞKUR tarafından karşılanmasının yer aldığını belirten Ünal, "Yeni aldığımız bir kararla bunu sadece iki ilde değil, tüm Türkiye'de uygulayacağız. Ayrıca destek verilen süre içinde, işverenler tarafından çalışanlara yönelik mesleki eğitim veya yabancı dil eğitimi gibi kişisel gelişimlerini sağlayıcı eğitimler verilerek, nitelikleri artırılacak." dedi.