Digiturk'te satış durdu

Türkiye'de ilk kez www.paralimani.com'un duyurduğu Digitürk'ün Paris Saint Germain'in de sahibi olan Şeyh Khalifa'nın sahibi olduğu satışı ile ilgili anlaşma imza aşamasında 'dondu' kaldı.

Digiturk'te satış durdu

Digitürk'ün yüzde 53 hissesine sahip olan ve 2015 yıl sonu itibariyle Digitürk yatırımını nakde çevirmeyi planlayan Amerikalı Pay TV yatırımcısı Province ile 820 milyon dolar karşılığı el sıkışan Şeyh Khalifa'nın şirketi Katar Yatırım Otoritesi'nin pazarlıkları dondurma kararı aldığı öğrenildi.

Aralık 2014 sonunda prensipte anlaşan iki grup sadece ödeme planı üzerinde antant kalmıştı. 13 ocak 2015 günü büyük oranda anlaşma sağlandığı, hatta kamuoyuna açıklama kararı alındığı kulislere düşmüştü.

İŞTE PARALİMANI.COM'UN O HABERİ

Digitürk'ün yüzde 47'sine sahip TMSF yönetiminden sızan bilgilere göre Katarlı grup 26 ocak pazartesi günü "görüşmeleri şu aşamada dondurma kararı aldık" yanıtı vererek Province ile görüşmeleri durdurdu.

www.paralimani.com'un ulaştığı kulis bilgilerine göre Katarlı Katar Yatırım Otoritesi (Qatar Investment Authority) şirketi bu karara iten 3 önemli etken var;

1-Artan dolar kuru
2- Digitürk maç yayın hakları bu yıl sonunda bitiyor. Digitürk ya bu sene sonunda maç yayın ihalesini tekrarlayacak. Ya da Rekabet Kurulu kararı uyarınca sözleşmeyi aynı bedelden 2017'ye kadar uzatacak ama maçları 2 farklı platformla paylaşmak durumunda kalacak.
3- Türkiye'deki futbol ortamında sürekli sponsorların kaçması ve reklam pastasının daralması ile fiyatın fizibil olmaktan çıkacağı endişesi.

Şeyh Khalifa
Katarlı grup Province'de yaptığı açıklamada da belirttiği gibi satıltan tamamen vazgeçmiş değil. Yeniden fizibilite çalışması yapıldıktan sonra görüşmelerin başlayabileceği mesajı da iverilmil durumda. Ancak satış işlemlerinin şu aşamada dondurulması ile Province kadar TMSF ve Futbol Federasyonu'nda da endişe başladı. Digitürk, Aralık ayında Federasyona ödemesi gereken meblağı ödememişti. Gelinen noktada Digitürk'ün Federasyon'a bundan sonra nasıl ödeme yapacağı merak konusu.

* Bu haber Paralimani.com özel haberi olup kaynak göstermeden kullanan yayın kuruluşları hakkında hukuki süreç başlatılacaktır.