Doğtaş Kelebek Mobilya'da (DGKLB) birleşme iptal!

Doğtaş Kelebek Mobilya'da (DGKLB) 3K Mobilya ve 2K Oturma Grubu ile birleşme, bilançolar yetişmeyince iptal edildi

Doğtaş Kelebek Mobilya'da (DGKLB) birleşme iptal!
Doğtaş Kelebek Mobilya (DGKLB) tarafından KAP'a yapılan açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu'nun kararı doğrultusunda yetişmeyen bilançolar nedeniyle birleşme işlemlerinin durdurulmasına, 31 Aralık 2013 tarihli bilançolar üzerinden yeniden başvuru yapılması için çalışma yürütülmesine karar verildiği duyuruldu. İşte o açıklama:


Yönetim Kurulumuz tarafından 16 Aralık 2013 tarihinde alınan 78/43 sayılı karar kapsamında, 30 Eylül 2013 tarihli finansal tablolar esas alınarak Şirketimiz ile iştirakleri (i) İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne 338105 sicil numarası ile kayıtlı 3K Mobilya Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve (ii) İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü'ne 315910 sicil numarası ile kayıtlı 2K Oturma Grupları İnşaat ve Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (birlikte "İştirakler") aktif ve pasiflerinin bir bütün halinde Şirketimiz tarafından devralınması suretiyle Şirketimiz bünyesinde birleştirilmesine ("Birleşme") karar verilmişti. Alınan Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda, Şirketimiz tarafından 23 Aralık 2013 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmıştır.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun 28 Şubat 2014 tarih ve 6/178 numaralı toplantısında alınan karar uyarınca, Birleşme işlemine ilişkin izin talebimiz Şirketimizin bağımsız denetimden geçirilmiş olan 31 Aralık 2013 tarihli finansal tablolarının kamuya açıklanmasını takiben Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yeniden değerlendirilmek üzere işlemden kaldırılmıştır. Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili kararı, aynı tarihte Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda kamuya duyurulmuştur. Bu gelişmeler çerçevesinde Yönetim Kurulu tarafından,

1.Birleşme işlemine ilişkin işlemlerin durdurulmasına

2.Birleşme işlemlerine Şirketimizce daha sonra belirlenecek olan bir tarihte devam edilmesine ve bu kapsamda gerekli çalışmaların yürütülmesine

3.Gerekli belgelerin teminini takiben, Birleşme için Yönetim Kurulumuzca belirlenecek bir tarihte Sermaye Piyasası Kurulu'na yeni bir başvuru yapılmasına karar verilmiştir.