Dolar/TL 6 ayın dibinde!

Dolar/TL, dolardaki küresel zayıflığın sürmesiyle 2.80`in altındaki seyrini sürdürüyor. Dolar/TL 2.7976 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL 6 ayın dibinde!

olar/TL dolardaki küresel zayıf seyire paralel 6 ayın en düşük seviyeleri olan 2.80'in altındaki seyrini sürdürüyor.

ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmemesi ve ekonomik göstergeleri izleyeceğini açıklaması, Japonya Merkez Bankası'nın daha fazla parasal gevşemeye gitmemesi ve ABD'de büyümenin beklentilerin altında gelmesiyle dolardaki zayıflık geçen hafta belirginleşmiş, dolar/TL'de yönünü aşağı çevirerek Kasım 2015'ten beri ilk kez 2.80 seviyesinin altına gerilemişti.

Cuma gününü 2.7930 civarında tamamlayan dolar/TL bu sabah da anlamlı bir değişim göstermeyerek haftaya 2.7932/2.7943 seviyesinde başladı.

Cuma günü 2.9920 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 2.9979/2.9993, 3.1940 civarında olan euro/TL ise 3.2027/3.2045 seviyesinde işlem gördü.

ENFLASYON YARIN AÇIKLANIYOR

Bugün küresel piyasaların yakından izlenirken makro tarafta ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın açıklayacağı öncü dış ticaret istatistikleri de takip edilecek. Yarın ise piyasanın yakından takip ettiği Nisan ayına ilişkin Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) açıklanacak.TÜFE'nin medyan bazında yüzde 1 artış göstermesi bekleniyor. Bu beklentilere göre yüzde 8.78'den Mart'ta yüzde 7.46'ya gerileyen yıllık enflasyonun yüzde 7'nin de altına gerileyeceği öngörülüyor.

Bankacıların verdiği bilgiye göre piyasalar enflasyon verilerinin ardından piyasalar Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verilerine odaklanacak. 6 Mayıs'ta TSİ 15.30'da açıklananacak verilerin tarım dışı istihdamda 200,000 artış bekleniyor.

Piyasalarda siyaset ve güvenlik de yakından takip ediliyor.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü binası önünde dün sabah bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu meydana gelen olayda iki polis hayatını kaybederken, 20'den fazla kişi yaralandı.

Öte yandan Bursa'da geçen hafta gerçekleştirilen ve 13 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısını PKK'dan ayrılarak kurulan TAK üstlendi.

TBMM bu hafta da AK Parti'nin dokunulmazlıklarla ilgili teklifini ele almayı sürdürürken, AB ile vize serbestisi için gerekli olan yasalar için de çalışacak. Meclis'in bu haftaki en önemli gündemi dokunulmazlıklarla ilgili AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifi olacak.