Dolarda sert yükseliş

AK Parti'de önümüzdeki haftalarda olağanüstü kongreye gidileceği yönünde oluşan beklentiler TL varlıklardan çıkışı hızlandırdı.

Dolarda sert yükseliş

Siyasi cephede son yaşanan gerilimden rahatsız olan yurtiçi piyasada, satış baskısı son iki günde artış gösterdi. Piyasanın merakla beklediği Erdoğan-Davutoğlu zirvesinin ardından “AK Parti’de kongre” haberleri doları daha da ateşledi.

Dolar/TL, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında gerçekleşen görüşmenin ardından AK Parti'de önümüzdeki haftalarda olağanüstü kongreye gidileceği yönünde oluşan beklentilerle sert yükseldi.

Geçen hafta dolardaki küresel zayıf seyre paralel altı ayın en düşük seviyeleri olan 2.80'in altında işlem gören dolar/TL dün güne 2.85'in hemen üzerinde başladıktan sonra Erdoğan Davutoğlu görüşmesi öncesinde 2.8850 civarında işlem görüyordu.

Kur dün gece illikit piyasada 2.9765 seviyesini test ettikten sonra bu sabah 08:50'de 2.9450 seviyesinde işlem görüyor.

İstanbul serbest piyasada dolar 2,9390, euro 3,3770 liradan güne başladı. TL'nin böylece dolar karşısında geçen haftadan beri değer kaybı yüzde 6'yı da aşmış oldu.

Borsa yüzde 2 kayıpla açıldı

BIST -100, açılışını 1.6710 puan düşüşle 77.712 puandan gerçekleşti. 9 Mart'tan bu yana en düşük seviye görüldü.

Yurtdışında satış baskısı devam ederken, yurtiçinde siyasi gelişmelere de bağlı olarak içerde dalga boyu artacak gibi. Zira Borsa İstanbul, gerek yurtdışı piyasadaki olumsuz tablo, gerekse yurtiçinde siyasi gerilim nedeniyle son 3 günde yüzde 7 düşüş yaşadı. AK Parti'de kongre kararı sonrası gelişmelere bağlı olarak aşağı yönlü seyrin devam edeceği düşünülüyor.