Doların referanduma tepkisi nasıl oldu?

Kuzey Irak referandumu jeopolitik risk göstergeleri açısından önemini korurken, Dolar/TL uluslararası piyasalarda haftanın ilk gününde 3.50'nin üzerinde başladı

Doların referanduma tepkisi nasıl oldu?

Kuzey Irak'ta oy verme işlemi başlayan referandumun jeopolitik riskleri artırması ve Fed'in açıklamaları ile geçen hafta 3.50 seviyesini aşan dolar/TL'de referandum süreci, Almanya seçim sonuçları ve küresel piyasalar izleniyor.

DOLAR 3.50 SEVİYESİNDE

Dolar/TL'de bu sabah itibariyle 3.50 civarındaki seyir sürüyor. Sepet bazında TL 3.8390/3.8410, euro/TL ise 4.1757/4.1789 seviyesinde.

Bu hafta başta Fed Başkanı Janet Yellen olmak üzere bölgesel Fed Başkanları'nın konuşmaları piyasaların radarında olacak. Bloomberg'in haberine göre, Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, Fed konuşmacılarının takvimi, salı günkü Yellen konuşması, beklenen vergi reformu taslağı ve haftanın son iki işlem günündeki ABD verilerinin kurun hareketi açısından önemli olacağını belirtti.

'DOLAR TEZKERE OYLAMASI ÖNCESİ 3.50'NİN ALTINDA BİR GÖRÜNTÜ SERGİLEMİŞKEN…'

Erkan "Özellikle yüzde 63 olan Fed opsiyon fiyatlaması çerçevesinde Fed konuşmacıları piyasaları faiz artışına hazırlayan konuşmalar yapabilirler. TL ise, cumartesi günkü tezkere oylaması öncesinde zaman zaman 3.50'nin altına gelen bir görüntü sergilemişken, hafta başlangıcını da aynı şekilde yaptı. Buna karşın jeopolitik riskler TRY üzerinde tehdit oluşturmaya devam ediyor. 3.52'nin aşılması halinde 3.55 ve 3.58 hedefleri canlı olmakla beraber 3.49 altında kalıcı bir seyrin ise gündemin durulmasıyla olabileceğini düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.