Dünyada 7 tane var! 8. Türkiye'ye açılıyor

Katar Turizm Ofisi (QTA), dünyadaki 8'inci temsilciliğini İstanbul'da açtı

Dünyada 7 tane var! 8. Türkiye'ye açılıyor

QTA Pazarlama & Tanıtım Kurulu Başkanı Rashed AlQurese "Türkiye'den gelen ziyaretçiler Katar'a varış noktalarında kolaylıkla vize alabiliyor. Ayrıca Katar Havayolları ve diğer iki havayolu şirketi daha, Doha'ya haftada toplam 50'den fazla direkt sefer düzenliyor. Bu nedenle Türkiye pazarı çok yüksek bir büyüme potansiyeline sahip" dedi.

Katar Turizm Ofisi (QTA), Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İtalya, ABD, Körfez İşbirliği Konseyi pazarları ile Güneydoğu Asya'yı kapsayan uluslararası ağına Türkiye'yi de kattı. İstanbul'da dünya çapındaki 8'inci temsilciliğini açan QTA, bu temsilcilikle Türkiye'deki varlığını ve imkanlarını önemli ölçüde geliştirirken; tüketiciler, tur operatörleri, seyahat acenteleri ve konaklama sektöründeki iş ortakları nezdinde, özgün ve birinci sınıf bir seyahat noktası olarak Katar ile ilgili farkındalık ve tercih edilirlik sağlamayı hedefliyor.

"İŞBİRLİĞİNİ DAHA DA İLERİYE TAŞIYACAK"

QTA Pazarlama & Tanıtım Kurulu Başkanı Rashed AlQurese, "Türk turizm pazarı Katar için en önemli potansiyel turist kaynak pazarlarından biri. Gerek yakın tarihte imzalanan ve Türkiye'den gelen ziyaretçilerin Katar'a varış noktalarında kolaylıkla vize alabilmesine imkan veren anlaşma, gerekse Doha'ya haftada toplam 50'den fazla direkt sefer düzenleyen Katar Havayolları ve diğer iki havayolu firması ile Türkiye pazarının yüksek bir büyüme potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. QTA olarak, hissedarlarımız ve tüketiciler nezdinde Katar ile ilgili farkındalığı arttırmak için hayata geçireceğimiz plan kapsamında, Türkiye temsilciliğimiz turizm alanında iki ülke arasında gerçekleştirilen işbirliğini daha da ileriye taşıyacak" dedi.

Türkiye'den gelen ziyaretçilerin ne kadar seçici olduğunun bilinci ile, Katar'ın en yüksek beklentileri karşılayacak, hatta aşacak bir seyahat noktası olduğuna inandıklarını belirten AlQurese: "Yıl boyunca güneş, görülmeye değer çöl manzaraları ile mükemmel bir dinlenme ortamı sunuyor; spor ve alışveriş merkezlerinin yanında Katar'a özgü lezzetler ile bu ortamı taçlandırıyoruz. Ancak Katar'ın asıl cazibesi, ziyaretçilerine üst düzey lüks, ayrıcalık ve zarafet standartlarını sunarken, diğer yandan yeni bir kültürel deneyimin tadını çıkartma fırsatı sağlaması" diye konuştu.

"YILDA ORTALAMA YÜZDE 13,8 BÜYÜME "

Katar'ın uluslararası ziyaretçi sayısının yılda ortalama yüzde 13,8'lik büyüme ile 2009 yılından bu yana toplam yüzde 91 oranında arttığını ve dünyanın en hızlı büyüyen seyahat noktaları arasına girdiğini ifade eden AlQurese, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni ekonomik gerçeklikler, tatil amaçlı gelen ziyaretçileri çekebilen ve iş seyahatlerinde ortalama kalış süresini uzatan turizm ürünlerinin geliştirilmesinin önemini gözler önüne serdi. QTA olarak, sürdürülebilir bir turizm sektörü oluşturmak ve ülkeye gelen ziyaretçi akışını sürdürmek üzere birçok alanda aktif şekilde çalışıyoruz. Bu yaklaşımla, sunduğumuz ürünlerde çeşitliliğe giderek tatil amaçlı turizmin yanı sıra, iş seyahati noktası olarak da Katar'ın ününü her geçen gün artıyoruz. 2015 yılında Türkiye'den 5 bin 852 ziyaretçiyi Katar'da ağırladık. Türkiye'deki tanıtım kampanyamız kapsamında gerçekleştireceğimiz seminerler, satış ziyaretleri, seyahat acentelerine yönelik TAWASH online eğitimleri, tur operatörleri ile işbirlikleri ve tanıtım gezilerinin yanısıra; yenilikçi tanıtım çalışmalarımız ile de potansiyel ziyaretçileri çekmeye çalışacağız. Katar'ın temiz ve güvenli bir ortamda yüksek kaliteli konaklama imkanı sunan mükemmel tatil köylerini, geleneksel Katar misafirperverliğini ve bölgede eşi olmayan bir dizi kültürel deneyimi Türkiye'ye tanıtacağız."