Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Brexit'i twitterdan yorumladı!

Bakan Nihat Zeybekçi, İngiltere'nin AB'den ayrılmasına ilişkin tweetlerinde, "Siyasi ayrışma etkisi büyük, ekonomik ayrışma etkisi önemsiz olacak" yorumunu yaptı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Brexit'i twitterdan yorumladı!
paralimani.com Ekonomi Servisi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, bugün bütün dünyanın tartıştığı Brexit referandumunun sonuçlarını resmi twitter hesabından yorumladı.
Zeybekçi, İngiltere'de yapılan referandumun tarihi bir gelişme olduğuna dikkat çekti ve Birleşik Krallık'ın AB için öneminin altını çizdi.

Nihat Zeybekçi: Siyasi ayrışma etkisi büyük olur, ekonomik etkisi büyük olmaz
"Brexit’in siyasi anlamda çok önemli sonuçları olacaktır" diyen Nihat Zeybekçi, "Birleşik Krallık, son yıllarda Avrupa’nın büyüme motoruydu; 2009 yılı sonrasında AB büyümesine tek başına %35 katkı vermiştir. Birleşik Krallık, AB’nin eğitim, Ar-Ge ve finans merkeziydi. Siyasi alandan farklı olarak AB ile ekonomik ortaklıkta aynı derinlikte bir ayrışma yaşanmayacaktır" şeklinde yorumladı.

Türkiye ile AB ilişkilerini değiştirmez
Türkiye ve AB arasında bundan sonra yaşanabileceklere de değinen Zeybekçi, "20 yıldır ekonomik anlamda tam entegrasyona doğru adımlar attığımız AB ile ekonomik ilişkilerimizde bir değişiklik olmayacaktır" dedi.
Zeybekçi, AB ile Birleşik Krallık arasındaki ekonomik ilişki içinse şu yorumu yaptı: AB ve Birleşik Krallık arasındaki ekonomik entegrasyonun hemen hemen aynı seviyede olması her iki taraf için de kaçınılmaz zorunluluktur