El Erian:Yatırımcı bu kayıtsızlığın bedelini ödeyebilir

PIMCO’nun eski CEO’su Muhammed El Erian, yatırımcıların küresel çaptaki gelişmelere kayıtsız kalmasının bedelini ödeyebileceğini söyledi.

El Erian:Yatırımcı bu kayıtsızlığın bedelini ödeyebilir

Ünlü yatırım danışmanı Muhammed El Erian, yatırımcıların Ukrayna ve Ortadoğu’daki gelişmelerin yarattığı belirsizliğe karşı daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Allianz şirketinin Başekonomi Danışmanı olan Muhammed El-Erian piyasalarda küresel çapta baş gösterecek bir çalkantının yatırımcıların rehavetini cezalandırabileceğini belirtti.

CNBC'ye konuşan El-Erian, “Sorun şu ki, eğer geride kalırsanız durum sizin için daha da kötü olur. Bir anda nereden düştüğünüzü bilmeden duruma dahil olursunuz ama bu kez takip etmesi zor olur. Yatırımcılar kayıtsız kalmanın bedelini ödeyebilir” dedi.

FED VE GÜÇLÜ BİLANÇOLAR DESTEKLİYOR

El-Erian piyasalardaki kayıtsız tavrı Fed'in gevşek para politikası ve şirketlerin güçlü bilanço performanslarına bağladı.

El-Erian İsrail-Hamas gerginliğinin bölgede radikalleşmeyi gündeme getirebileceğini belirtirken Irak, Suriye ve diğer bölge ülkelerinin de denklemin bir parçası olduğuna dikkat çekti.