Emeklilere 2018 model zam tarifesi

12 milyon emekliye zamda geri sayım başladı. SSK ve Bağkur emeklileri enflasyona dayalı zam alırken, memur emeklilerinin zammı toplu sözleşmeyle belirleniyor

Emeklilere 2018 model zam tarifesi
5 AYDA HIZLI ARTTI


SSK ve Bağkur emeklileri bir önceki altı aydaki enflasyon oranında zam alıyor. TÜİK verilerine göre; Temmuz-Kasım döneminde enflasyon oranı yüzde 4.97 olarak gerçekleşti.

Emeklilere 2018 model zam tarifesi - Resim : 1

DUL VE YETİMLER


Aralık ayında enflasyonun düşeceği öngörülse de aylık bazda artış beklentisi devam ediyor. Enflasyon artmayıp sıfır bile çıksa maaşlarda en düşük yüzde 5 zam olacak. Bu durumda örneğin; 1000 lira emekli aylığı alan SSK veya Bağkur emeklisinin maaşına 50 lira zam gelecek. Emekliler ile dul ve yetimlerinin maaş zammı 200 lirayı bulacak.

Emeklilere 2018 model zam tarifesi - Resim : 2
MEMUR KESİMİ...

1.9 milyon memur emeklisinin maaş zammı ise toplu sözleşmede belirleniyor. Memur emeklilerine 1 Ocak’ta Temmuz’da olduğu gibi yüzde 4 zam yapılacak. Son 6 aylık enflasyon yüzde 4’ü aşacağı için Ocak’taki yüzde 4’lük maaşa yaklaşık yüzde 1’lik fark verilecek ve toplam zam yüzde 5 olacak. Bu durumda memur emeklisinin maaşı da 90-270 lira arasında artacak.