Emekliye bayram müjdesi

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu kararıyla 23-28 Eylül arası otoyolların ve köprülerin ücretsiz olacağını ve emekli maaşlarının bayram öncesi ödeneceğini açıkladı.

Emekliye bayram müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde, düzenlenen Geçici Bakanlar Kurulu'nun ilk toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, açıklamalarda bulundu.

"EYLÜL AYI İÇERİSİNDE 37 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK"

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, öğretmenlere atama müjdesi vererek açıklamasını şöyle sürdürdü: "Eylül ayı içerisinde 37 bin yeni öğretmen ataması yapılacak ve ihtiyaç duyulan alanlarda genç öğretmen arkadaşlarımız görevlerine başlayacaklardır. bugün itibariyle dershane adı altında bir faaliyet olmayacak. Ama bundan sonra isteyen dershanelerin özel okula dönüşmesiyle ilgili de kapı açık bırakılacaktır. Türkiye’de dershane meselesini zorunlu hale getiren eğitim sisteminin yapısıdır. Bu çerçevede kimseyi mağdur etmeksizin dershane sahipleri öğrencileri ve velileri mağdur etmeden dönüşümün gerçekleştirilmesi için gerekli uygulamalar yapıldı. 2 bin 415 dershane dönüşüm programına müracaat etti. Bin 401 tanesi de özel okul ruhsatı aldılar. Yine Milli Eğitim Bakanlığıyla ilgili olarak konuşmalarımız arasında mesleki eğitimle ilgili olarak kapsamlı bir çalışma yapılacak, bu çalışmaya Bilim Sanayi Bakanlığımız, Odalar Birliği gibi kuruluşları da katarak bir rapor hazırlanacak ve mesleki eğitimin niteliğinin artırılması konusunda adım atılacaktır"

"BÜTÜN OTOYOLLAR, BOĞAZ KÖPRÜLERİ BAYRAM SÜRESİNCE ÜCRETSİZ"

Kurban Bayramı dolayısı ile yapılacak uygulamaların bilgisini veren Kurtulmuş, köprü ve otoyolların bayram süresince ücretsiz olacağını belirterek "23 Eylül Çarşamba günü saat 00:00’dan, 28 Eylül Pazartesi 07:00’ye kadar bütün otoyolların, boğaz köprülerinin bayram süresince ücretsiz olması, ayrıca belediyeler tarafından toplu taşım araçlarının ücretsiz ya da indirimli olarak kullanılmasıyla ilgili olarak Bakanlar Kurulu kararnamemizi imzalamış olduk.

İkinci müjdemiz ise Kurban Bayramı tatili öncesinde BağKur, SSK emeklilerinin ve 4C'lilerin alacakları maaşları, ücretleri bayramdan önce 17-23’ü arasındaki süre içerisinde ödemeler yapılacak" açıklamasında bulundu.

"KREDİ KARTLARIYLA İLGİLİ KONU, PİYASANIN ŞARTLARIYLA ELE ALINABİLECEK BİR HUSUS"

2016 yılı bütçesinde savunmaya ayrılacak payın daha fazla olacağının söylenip söylenemeyeceği ile BDDK Başkanının taksit sınırlarının esneyeceği yönündeki açıklaması sorulan Kurtulmuş, "Bütçe sürecinden bahsettik. Bütçe kalemlerinin neler olacağının detayları ise önümüzdeki dönemde gelecek. Kredi kartlarıyla ilgili konu, tamamiyle piyasanın şartlarıyla ele alınabilecek bir husustur. İlgili yerler çalışmaları yapıyorlar. Hükümet geldiğinde sizinle paylaşırız. Şu anda hükümetin gündemine gelmiş bir konu değildir"