Emekliye ek ikramiye

30 yıldan fazla çalışan emekli memurlar için ek ödeme tasarısı hazırlandı. Torba yasa ile çıkacak kanun sonrasında, her yıl için 4 bin liraya yaklaşan paralar ödenecek.

Emekliye ek ikramiye

Torba yasa ile memur emeklilerine ek ikramiye müjdesi gelecek. 30 yıldan fazla çalışması olan emekli memurlara her yıl için ödeme yapılacak. Takvim'de yer alan habere göre örneğin 35 yıl çalışan bir emekli memur 30 yıl üzerinden para aldığı için kalan 5 yıllık ödeme daha yapılacak. Bu ödemelerde mesleklere ve alınan ücretlere göre değişecek.

Yıllık 4 bin liraya yaklaşan rakamlar ortaya çıktı. Bu durumda yaklaşık 400 bin emekli memurun olduğu belirtiliyor. Bu emekliler için süreç yasa çıktıktan sonra başlayacak. 7 bin 500 liralık kısım hemen, kalan ise bir yıl sonra faiziyle ödenecek.

YAŞLISINA BAKANA AYDA 933 LİRA

Evde bakıma muhtaç yaşlı ve engelli yakını bulunanlara ayda 933 lira ödeniyor. Bunun için bakımı yapılan yakının en az yüzde 50 engelli olması ve bakıma muhtaç durumda bulunması gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında bakıma muhtaç yakını olan vatandaşların, kaymakamlıklara müracaat etmesi gerekiyor.

Tam teşekküllü hastaneden alınacak heyet raporuyla birlikte maaş için başvuruluyor. Maaş almak için bakımın yapıldığı hanedekilerin kişi başı gelirinin 734 liradan az olması gerekiyor.

Emekliye ek ikramiye - Resim : 1