En çok Türkiye'yi vuracak!

İş çevrelerine hitap eden İngiliz Financial Times gazetesi, "BRICS ya da Kırılgan Beşli'yi boş verin, ABD'nin faiz oranlarını artırmasına hazırlanan yatırımcılar yeni yükselen piyasa grubu PICTS'den endişe etmeliler" değerlendirmesinde bulundu.

En çok Türkiye'yi vuracak!

Gazete, uzmanların Yunanistan krizinin yükselen piyasa varlıkları üzerinde nasıl bir etki yaratacağı konusunda farklı görüşlerde olduklarını ancak gerginliğin artacağının şüphe götürmediğini yazdı.

Financial Times şu ifadelere yer verdi:

"Ancak uzmanların hemen hepsinin hem fikir olduğu konu, Amerikan Merkez Bankası'nın yılın ikinci yarısında yapacağı faiz artışının piyasalar üzerindeki etkisinin Yunanistan krizinden çok daha büyük olacağı yönünde.

ABD Merkez Bankası'nın ne yapacağı ve yatırımcıların buna nasıl bir tepki vereceği konusunda yapılan tahminler, baş harfleri PICTS olan yeni bir grup ülkenin en çok etkilenen ülkeler olacağına işaret ediyor.

BNP Paribas'ta yükselen piyasalar ekonomisti olan Richard Iley, yatırımcılara Peru, Endonezya, Kolombiya, Türkiye ve Güney Afrika'ya dikkat edin uyarısında bulundu.

Iley, ABD Merkez Bankası 2006 yılından bu yana ilk kez faiz arttırımına gitmeye hazırlanrıken, en kırılgan durumda olan ülkelerin bu ülkeler olduğunu belirtti."

Kaynak:Gazetevatan