En iyisi Pereira .

Portekizli hoca zaman zaman eleştirilse de son 25 yılda Türkiye’de çalışan teknik direktörler arasında puan ortalaması en yüksek isim olmayı başardı..

En iyisi Pereira .

Beşiktaş'ın 3 puan gerisinde ligde şampiyonluk mücadelesini veren Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira da önemli bir başarıya imza attı. Sezon başında Fenerbahçe'nin başına geçen Portekizli çalıştırıcı, son 25 yılda Türkiye'de çalışan teknik direktörler arasında maç başına en yüksek puan ortalamasını tutturdu.

İkinci yine F.Bahçe'den

Fenerbahçe bu sezon çıktığı 31 lig maçında 21 galibiyet, 7 beraberlik alırken, Pereira'nın maç başına puan ortalaması 2.26 oldu. Deneyimli çalıştırıcı, 2.23 maçı başı puanı bulunan Mircea Lucescu'yu geride bırakmayı başardı. Türkiye'de maç başına puan ortalaması en yüksek olan ikinci isim yine Fenerbahçe'de görev yapan Zico...

İki Türk hoca girebildi

Sporx'in araştırmasına göre Türkiye'de görev yapmış teknik direktörler arasında puan ortalaması en yüksek 10 çalıştırıcı içerisinde sadece 2 Türk hoca yer alıyor. Galatasaray'ı çalıştıran Fatih Terim 2.17'lik puan ortalamasıyla sıralamanın 4. basamağında yer alırken, İsmail Kartal 1.95'lik ortalamayla 10. basamakta kendine yer buldu..