EPDK'dan Akaryakıt şirketlerine uyarı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Ramazan Bayramı tatili öncesinde akaryakıt dağıtım şirketlerini uyararak, "Akaryakıtta bayram fırsatçılığına izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

EPDK'dan Akaryakıt şirketlerine uyarı

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Yılmaz, tüketiciyi mağdur edecek fiyat hareketlerinden kaçınılması konusunda akaryakıt dağıtım şirketlerine yazılı uyarıda bulunduklarını bildirdi.
Akaryakıt fiyatlarının çok yakından takip edildiğini ve tatil sürecinde tüketici aleyhine gelişecek herhangi bir fiyat hareketine kesinlikle göz yumulmayacağını belirten Yılmaz, şunları kaydetti: "Akaryakıtta bayram fırsatçılığına izin vermeyeceğiz. Akaryakıt dağıtım şirketlerinden hem metodolojimize uygun fiyatlandırma yapmalarını, hem de vatandaşımızın bayram sevincine gölge düşürmemek için yüksek kalitede hizmet sunmalarını bekliyoruz."

Yılmaz, bayram tatili boyunca akaryakıtta tüketiciyi mağdur edecek ve rekabeti olumsuz yönde etkileyecek fiyat uygulamalarına gidenler hakkında soruşturma açılacağını ifade etti.

Lisanslı istasyonlarda satılan akaryakıtlarda kalite açısından hiçbir fark olmadığına işaret eden Yılmaz, "Akaryakıt ürünleri hangi lisanslı istasyonda daha ucuzsa oradan alınmasını istiyoruz. Biz buradaki akaryakıtın güvenilirliğinden de sorumluyuz. Söz konusu akaryakıttan dolayı o araçlara zarar geldiği takdirde, kesinlikle tazmin etme yükümlülüğü var. Kalite açısından hiçbir fark yok, vatandaşlarımız istasyonun tabelasına değil, fiyatlarına baksınlar." görüşünü belirtti.