`Faizin daha da inmesi lazım`

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe`de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Merkez Bankası dün yine bir indirimde bulundu, teşekkür ediyoruz, ama bu yetmez, faizin daha da inmesi lazım" dedi.

`Faizin daha da inmesi lazım`

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki atama ve kura törenine katıldı.

Erdoğan törende ekonomi alanındaki gelişmelere değinirken Merkez Bankası'na faiz tutumuna ilişkin teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından notlar;

* Ekonomide faizi indirimi başta olmak üzere olumlu haberler geliyor. Tabii bu yetmez faizin daha da düşmesi lazım. İstihdamın, yatırımın, üretimin daha da artması ve rakebetin uluslararası camiada yapılması için faizin inmesi lazım. Birilerinin parası üzerinden para kazananların işine gelmiyor, onun için indirmiyorlar. Dünya, gelişmiş ülkeler bunun örneği. Şu anda gidiş iyi, daha da iyi olacak.

* Bugün engelli kardeşlerimizin atamasını yapıyoruz. Türkiye'de böyle bir anlayış var mıydı? Böyle bir mekanizme adeta 0 noktasındaydı. Biz geldik bunu tırmandırmaya başladık. Özel sektör burada biraz ağır hareket ediyor. Bakanlarımdan rica ediyorum, özel sektörü biraz daha sıkıştıracağız. Devlet yüzde 3'lere varıyorsa, onlar da en az o kadar. Biz sizlerden burada, belli bir iane, sadaka değil, onuruna, şahsiyetine saygı göstermek suretiyle istihdam istiyoruz.