Faizler 14 ayın en alt seviyesine düştü!

Faiz oranları, Merkez Bankası'nın ardarda yaptığı indirimler ve Bremain beklentisiyle hızla geriledi!

Faizler 14 ayın en alt seviyesine düştü!
Faizlerde son 14 ayın en düşük seviyesine inild. Piyasalardaki olumlu hava ve Merkez Bankası'nın faiz koridorunu daraltmasının ardından sadeleşme operasyonlarına devam edeceği beklentilerinin etkisiyle tahvil faizleri de düştü.
Geçen hafta yüzde 9,34'ü gören 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, yeni haftada, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde (AB) kalacağına dair beklentilerin artması ve TCMB'nin gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 9,50'den yüzde 9,00'a indirmesiyle yüzde 9'un altına geriledi.

Güne yüzde 9,09 seviyesinden başlayan 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, bugünkü referandumda İngiltere'nin AB’de kalma yönünde karar çıkacağı beklentisiyle yüzde 8,91'e kadar düştü. Böylece gösterge tahvilin bileşik faizi 14 ayın en düşük seviyesini gördü. On yıllık tahvilin bileşik faizi ise yüzde 9,42 ile iki haftanın en düşük seviyesine indi.
Analistler, küresel piyasalarda İngiltere kaynaklı pozitif havanın hakim olması ve Merkez Bankasının gelecek dönemde sadeleşme adımlarını devam ettireceği beklentisiyle gösterge tahvilin bileşik faizinde geri çekilmeler yaşandığını belirtiyor.
Küresel piyasalarda bozulma yaşanmaması durumunda kısa vadede 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizinde yüzde 8,50 - 8,60 seviyelerinin görülebileceğini aktaran analistler, yükselişlerde ise yüzde 9,10 - 9,20 seviyelerinin direnç olarak takip edileceğini dile getiriyor.